Prosirenje-zone-lcirilica18.2.2019

Продужено време паркирања у зонама и нова Зона А

Продужено време паркирања у зонама и нова Зона А

Одлуком о јавним паркиралиштима, од понедељка 18. фебруара 2019. године, биће омогућено продужено време паркирања на паркинг местима, која припадају зонском систему паркирања. Ступањем на снагу Решења о општим паркиралиштима Секретаријата за саобраћај, у улицама око Косанчићевог венца, биће уведена и нова Зона А.


Цена паркирања по сату неће бити повећана, као ни цена дневне паркинг карте. Такође, неће поскупети ни повлашћена паркинг карта за станаре зонираног подручја, која кошта 457 динара месечно, а чија се цена није мењала пуних десет година.

У зонском систему се уводи „продужено време паркирања“ – након истицања дозвољеног (ограниченог) времена паркирања, сат времена у црвеној зони, два сата у жутој зони и три сата у зеленој зони, возачима се пружа могућност да доплате додатно време паркирања. Паркирање у црвеној зони биће могуће продужити за додатних 30 минута, а у жутој и зеленој зони за по 60 минута.

Увођење опције продуженог паркирања представља значајну погодност за возаче, којима се излази у сусрет када имају потребу да продуже време паркирања у зонама. Они плаћају нешто вишу цену додатног времена у односу на редовне цене. Цена редовног сата паркирања у зонама остала је иста и износи 56 динара у црвеној, 48 динара у жутој и 41 динар у зеленој зони, док додатних 30 минута у црвеној зони кошта 100 динара, а додатни сат у жутој и зеленој зони 180, односно 140 динара. Додатно време паркирања је скупље и требало би да дестимулише возаче да се паркирају дуже у зони, али им истовремено, пружа могућност да заврше започете обавезе, а да не добију, као до сада, налог за плаћање дневне паркинг карте који за све зоне износи 1.870 динара.

У оквиру СМС поруке, која се добија 5 минута пре истека временског ограничења зоне, корисници се додатно обавештавају да паркирање могу продужити за још 30 минута у црвеној, односно 60 минута у жутој и зеленој зони, по одређеној цени. Тек по пријему ове поруке, односно 5 минута пре истека паркирања, корисник може платити продужено време паркирања.

У улицама око Косанчићевог венца уводи се Зона А, у којој је паркирање ограничено на 30 минута по цени од 100 динара. На овај начин се изашло у сусрет корисницима, који имају обавезе у најужем центру града, да на подручју које се непосредно „наслања“ на пешачку зону паркирају возила кратак временски период.

Станари нове Зоне А могу са повлашћеном паркинг картом да паркирају возила у својој Зони А, као и у подзонама 2.0, 2.0.1 и 2.0.2. Станари црвене зоне и подзоне 2.0.2, по основу повлашћене паркинг карте, више неће моћи да паркирају своја возила у улицама којe припадају новоформираној Зони А. Молимо станаре новоформиране зоне и околних зона, да посете сајт „Паркинг сервиса“ како би се детаљно информисали у којим улицама, са својом повлашћеном паркинг картом, од сада могу да паркирају возила.

За додатне информације корисници се могу обратити Корисничком сервису „Паркинг сервиса“ на телефон 011 30 35 400 а више информација и  мапе зона могу погледати и на сајту овог Предузећа www.parking-servis.co.rs.

Подсећамо кориснике да је паркирање потребно платити одмах по заузећу паркинг места.
Dan-drzavnosti-2019-cirilica

Радно време „Паркинг сервиса“ за Дан државности Србије

Радно време „Паркинг сервиса“ за Дан државности Србије

ЈКП „Паркинг сервис” обавештава кориснике својих услуга да у петак и суботу, 15. и 16. фебруара 2019. године, неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града поводом обележавања Дана државности Србије. Током предстојећег празника, биће затворене и пословнице Корисничког сервиса у улицама Таковска бр. 31, Краљице Марије бр. 7 и Милешевска бр. 51.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворени за време празника и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за пренос возила.

Од понедељка, 18. фебруара 2019. године, наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града, као и сви шалтери Корисничког сервиса, радиће по уобичајеном радном времену.

ЈКП „Паркинг сервис“ корисницима својих услуга честита предстојећи празник.


Dan-drzavnosti-2019-cirilica
alo-cover-08.02

Гаража „Пионирски парк“ отворена је јуче
Ало 08.02.2019.

Гаража „Пионирски парк“ отворена је јуче.

alo-web-08.02
vecernje-novosti-cover-08.02.2019

После реконструкције, јуче је отворено паркиралиште „Пионирски парк“
Вечерње новости 08.02.2019

После реконструкције, јуче је отворено паркиралиште „Пионирски парк“, на располагању 461 место.

vecernje-novosti-web-08.02.2019
politika-cover-08.02.2019

Обновљена гаража „Пионирски парк”
Политика 08.02.2019.

Обновљена гаража „Пионирски парк”.

politika-web-08.02
Јавна набавка услуге oдржавања програмског пакета „Паркинг офис“, број ВН-04-У-30/19П

Јавна набавка услуге oдржавања програмског пакета „Паркинг офис“, број ВН-04-У-30/19П


Датум објављивања обавештења: 07.02.2019. године.

Рок за подношење понуда: 12.02.2019. године, 11.00 часова.

Портал јавних набавки Београда: https://nabavke.beograd.gov.rs/Dokumenti/JavnaNabavka.aspx?idd=146947.

Овде можете преузети документа:
word-icon1Обавештење о покретању преговарачког поступка  Објављено 07.02.2019. године
word-icon1Конкурсна документација  Објављено 07.02.2019. годинеЈавна набавка услуга одржавања система за електронско праћење одношења возила и модула за наплату, број ВН-03-У-60/19П

Јавна набавка услуга одржавања система за електронско праћење одношења возила и модула за наплату, број ВН-03-У-60/19П


Датум објављивања обавештења: 07.02.2019. године.

Рок за подношење понуда: 18.02.2019. године, 11.00 часова.

Портал јавних набавки Београда: https://nabavke.beograd.gov.rs/Dokumenti/JavnaNabavka.aspx?idd=146947.

Овде можете преузети документа:
word-icon1Обавештење о покретању преговарачког поступка  Објављено 07.02.2019. године
word-icon1Конкурсна документација  Објављено 07.02.2019. годинеCover-cirilica

Отворена гаражa „Пионирски парк“

Отворена гаражa „Пионирски парк“

ЈКП „Паркинг сервис“ завршило је радове у гаражи „Пионирски парк“, која је данас отворена и на располагању корисницима у пуном капацитету од 461 паркинг места, од којих је 21 предвиђено за возила особа са посебним потребама, док су два места посебно обележена и намењена за возила на електрични погон.

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је отварању гараже, која је у потпуности реконструисана и сада по стандардима не заостаје за таквим објектима у великим европским метрополама.

– У овој гаражи је уграђен лифт те је сада гаража лако доступна и инвалидима. Овакве лифтове имају и гараже у Масариковој, на Обилићевом и Зеленом венцу и трудићемо се да и друге гараже буду доступне лицима са посебним потребама. Новина су и два пуњача за електричне аутомобиле, док их на Обилићевом венцу има шест. Промењена је потпуно ЛЕД расвета, као и вентилација која је била загушена и није добро радила. Ово је доказ да наше јавне гараже могу да изгледају као у великим метрополама, јер пратимо њихове стандарде – рекао је Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић рекао је да је у претходне четири године реконструисано око 150.000 квадратних метара објеката овог предузећа.

– Ову реконструкцију је пратила и сва техничка документација, уз то смо добијали и грађевинске дозволе. Ово су нови стандарди, тако да ће и убудуће све што будемо радили изгледати као ова гаража – навео је Чупковић и захвалио својим сарадницима на великом труду и послу који је обављен.


Direktor-JKP-Parking-servis-Andrija-Cupkovic

Гаража „Пионирски парк“ била је месец дана затворена за кориснике због извођења последње фазе радова, који су обухватали реконструкцију електро и шпринклер инсталација. У овом периоду завршени су и радови на санацији делова подних површина улазних и излазних коридора, а урађено је и завршно бојење подова и плафона.

У склопу реконструкције објекта, подземна гаража „Пионирски парк“ по први пут је, од изградње 2005. године, добила лифт за кориснике. Лифт је постављен у близини благајне, а на сваком нивоу поред улаза у лифт налазе се и станице за плаћање паркирања, што олакшава приступ особама са инвалидитетом, али и особама које се отежано крећу. У гаражи је обележено 21 паркинг место за возила особа са инвалидитетом, која су по стандардима шира од регуларних паркинг места. По први пут је у гаражи уређен и тоалет који је прилагођен особама са инвалидитетом.

Након завршене комплетне реконструкције, гаража „Пионирски парк“ има потпуно реконструисан систем за вентилацију и одимљавање, који је био у јако лошем стању од саме изградње гараже пре 14 година. Појачано је осветљење савременим ЛЕД светиљкама, затим, постављен је нови систем видео надзора, што повећава безбедност паркираних возила. Подови су комплетно санирани новим, савременим материјалима, који имају хидроизолациона и противклизна својства. Урађена је и комплетна реконструкција водоводне и канализационе мреже. У току свеобухватних радова у овој гаражи санирана је и фасада из Улице Драгослава Јовановића, замењена су постојећа противпожарна врата, урађена је нова вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, адаптирана благајна, комплетно је сређен степенишни простор и тоалети на свим нивоима гараже.

„Паркинг сервис” се захваљује корисницима на указаном стрпљењу и разумевању током трајања радова.
Јавна набавка бицикли, број МВ-07-Д-00/19

Јавна набавка бицикли, број МВ-07-Д-00/19


Датум објављивања позива за подношење понуда: 06.02.2019. године.

Рок за подношење понуда: 14.02.2019. године, 11.00 часова.

Портал јавних набавки Београда: https://nabavke.beograd.gov.rs/Dokumenti/PozivZaPodnosenjePonuda.aspx?idd=198670&idp=198668&vz=2.

Овде можете преузети документа:
word-icon1Позив за подношење понуда Објављено 06.02.2019. године
word-icon1Конкурсна документација Објављено 06.02.2019. године
word-icon1Додатно појашњење бр. 1 Објављено 11.02.2019. годинеЈавна набавка грађевинског материјала, са сукцесивном испоруком, број МВ-06-Д-00/19

Јавна набавка грађевинског материјала, са сукцесивном испоруком, број МВ-06-Д-00/19


Датум објављивања позива за подношење понуда: 05.02.2019. године.

Рок за подношење понуда: 18.02.2019. године, 11.00 часова.

Портал јавних набавки Београда: https://nabavke.beograd.gov.rs/Dokumenti/PozivZaPodnosenjePonuda.aspx?idd=198670&idp=198668&vz=2.

Овде можете преузети документа:
word-icon1Позив за подношење понуда Објављено 05.02.2019. године
word-icon1Конкурсна документација Објављено 05.02.2019. године