Ђаци вас моле, успорите поред школе

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ спроводи акцију чији је циљ да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима

За све ђаке прваке с територије 17 београдских општина, ЈКП „Паркинг сервис“ већ пуних 12 година одржава едукативне, интерактивне представе о правилном понашању у саобраћају, под називом „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Представу изводи предавач „Паркинг сервиса“ уз помоћ саобраћајног полицајца и маскоте акције – зебре зване Зебранко Бринић.

На једноставан, забаван и деци прихватљив начин, првацима се објашњава како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. Ђаци су, такође, подстакнути да активно учествују у представи, а као награду за показано знање добијају и пригодне поклоне, уз обавезни, препознатљиви флуоресцентни прслук.

Током дружења дужег од деценије, изведено је око 2.000 представа, захваљујући којима је око 190.000 ђака првака научило како да се правилно и безбедно понаша на путу од куће до школе.