Ђачко паркинг место

За „ђачка“ паркинг места важи режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази, а приход од наплате паркирања на тим местима намењен је оближњим школама

„Паркинг сервис“ је 2015. године покренуо акцију „Ђачко паркинг место“ са циљем да школама, од прихода оствареног наплатом паркирања на једном паркинг месту, донира неопходна наставна средства.

„Ђачка“ паркинг места обележена су у близини свих основних школа на подручју зонског система паркирања. Пред почетак акције организован је и ликовни конкурс на тему идејног решења табле за обележавање „ђачког“ паркинг места. На конкурсу је учествовало више од 600 ђака првака, а уместо једног, одабрана су три рада, која адекватно зонама за паркирање, красе ове табле.

Као друштвено-одговорно предузеће, ЈКП „Паркинг сервис“ овим пројектом помаже основним школама путем донације техничке опреме у циљу побољшања квалитета извођења наставе. На почетку школске 2016. године „Паркинг сервис“ је од наплате прихода са ових, посебно обележених паркинг места, школама које су део овог пројекта, уручио рачунаре, интерактивне табле, разгласе, мултифункционалне штампаче, пројекторе и фотоапарате.

Ова акција, такође, представља још један начин да се повећа саобраћајна безбедност деце у зонама школа и да се скрене пажња возачима на додатну опрезност и спорију вожњу.