Ђаци Вас моле, успорите поред школе!

„ПАРКИНГ СЕРВИС” ЗА БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Првог октобра, на Међународни Дан детета, ЈКП „Паркинг сервис” је отпочео акцију заштите београдских школараца у саобраћају. Акција носи назив „Ђаци Вас моле, успорите поред школе” и одвија се уз подршку Градског секретаријата за саобраћај, Секретаријата за просвету и Саобраћајне полиције МУП-а Србије.
Кампања је намењена ђацима првацима, родитељима, учитељима, али пре свих возачима, који би требало да воде посебну бригу о новим малим учесницима у саобраћају.
Почетком септембра у Основној школи „Филип Кљајић Фића” на Бановом брду снимљен је ТВ спот за песму „Чувајте нам ђаке” дечјег хора „Чаролија”. Захваљујући емитовању овог ТВ спота, као и радијског спота, на тринаест ТВ и пет радио станица, ова песма је увелико хит међу ђацима.
успорите поред сколе
Верујемо да житељи вишемилионског града као што је Београд, са преко 100.000 аутомобила на улицама, морају да схвате важност употребе флуоресцентних прслука у саобраћају. Почетком сваке школске године повећа се број саобраћајних несрећа. Уколико деца стекну навику да на путу од куће до школе носе флуоресцентне прслуке, како би их возачи лакше и брже уочили, уверени смо да би се избегао одређени број несрећа на путевима”, каже Живорад Анђелковић, директор ЈКП „Паркинг сервис” и додаје да је “жеља ЈКП „Паркинг сервис” да се старање о ђацима у саобраћају не заврши крајем новембра, већ да се на њих мисли током целе школске године”.
Планирано је да до краја новембра, представници ЈКП „Паркинг сервис”, уз едукативни и забавни програм, обиђу 133 школе и да се ђацима Београда представи све што би требало да знају о саобраћају и свом учешћу у њему.
Београдски ђаци прваци, њих 14.000, од ЈКП „Паркинг сервис” на поклон добијају флуоресцентне заштитне прслуке, који су величином и дизајном прилагођени њиховом узрасту.
успорите поред сколе 2
image_printШтампај