Контрола наплате паркирања на Новом Београду и Земуну

Одлуком Секретаријата за саобраћај, у делу Новог Београда и Земуна почиње контрола наплатe паркирања на општим паркиралиштима изван зонираног подручја. Паркирање неће бити временски ограничено, а наплата паркирања ће се обављати радним данима од 08 до 17 часова и суботом од 08 до 14 часова на Новом Београду и од 08 до 21 час радним данима и суботом од 08 до 14 часова у Земуну.

Општим паркиралиштима изван зонираног подручја на Новом Београду припадају паркинг места у Булевару Зорана Ђинђића, улицама Антифашистичке борбе (од Булевара Михаила Пупина до Булевара Арсенија Чарнојевића), Шпанских бораца (од Булевара Михаила Пупина до Булевара Арсенија Чарнојевића), Булевару уметности (од Булевара Михаила Пупина до Булевара Арсенија Чарнојевића), Булевар Милутина Миланковића (од Омладинских бригада до Тошиног бунара).

Такозваној плавој зони односно општим паркиралиштима изван зонираног подручја припада и део Земуна оивичен улицама Стевана Марковића, Авијатичарски трг (са десне стране од Стевана Марковића до Др Петра Марковића), Главна (са десне стране од Др Петра Марковића до Змај Јовине), Змај Јовином и Кејом ослобођења.

- У Булевару Зорана Ђинђића и околним улицама била је угрожена безбедност свих учесника у саобраћају, а нарочито пешака, због непрописно паркираних возила посетилаца комерцијалних садржаја, јер је пут био непрегледан. На основу одлуке Секретаријата за саобраћај, a у сарадњи са ЈКП „Зеленило-Београд“, уредили смо разделну траку и тиме омогућили додатан број паркинг места. Општа пркиралишта изван зонираног подручја се уводе и у делу Земуна, у улицама око пијаце. И овде су нам у фокусу били станари који имају проблем да паркирају своја возила због великог броја доставних и возила посетилаца пијаце. Уређењем паркирања и увођењем контроле повећаће се изменљивост аутомобила на једном паркинг месту. – изјавио је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

За све станаре зонираног дела Новог Београда и Земуна омогућена је куповина повлашћене паркинг карте (ППК) по цени од 457 динара месечно.

Паркирање се плаћа слањем СМС поруке или куповином паркинг карте на трафици или код контролора. Слањем СМС поруке на 9119 плаћа се један сат паркирања, а на 9118 плаћа се вишесатна паркинг карта која важи истог дана до краја радног времена паркиралишта.

image_printШтампај