Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ са првацима општине Врачар

ЈКП „Паркинг сервис“ је групном едукативном представном о правилном понашању у саобраћају, за све прваке са општине Врачар у Београдском драмском позоришту, завршило први део јубиларног десетог циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“. У току првог полугодишта школске 2016/2017 године, кроз игру и забаву, ђаци са ове и са још пет градских општина, научили су како да се безбедно понашају на путу од куће до школе.

Edukativna-predstava-za-prvake-sa-opstine-Vracar

Менаџер града Београда Горан Весић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, председник општине Врачар др Милан Недељковић и представници Управе саобраћајне полиције Републике Србије и Града Београда, присуствовли су групној представи пружајући подршку „Паркинг сервису“ у овој друштвено-одговорној кампањи.

Едукативно-забавну представу за ђаке прваке са општине Врачар, уз пратњу дечјег хора „Чаролија“, одржали су предавач из „Паркинг сервиса“ и саобраћајни полицајац. Они су на једноставан и првацима прихватљив начин објаснили како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. Ђаци су, такође, подстакнути да активно учествују у едукацији путем провере знања које су стекли током предавања и као награду добили су флуоресцентне прслуке и квиз књиге „Шта знаш о саобраћају“, а њихове школе комплете лопти.

Direktor-Parking-servisa-Andrija-Cupkovic-sa-menadzerom-grada-Goranom-Vesicem-i-predsednikom-opstine-Vracar-Milan-Nedeljkovic

Менаџер града Београда Горан Весић је рекао да је акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” прави пример како јавно предузеће део профита одваја и за друштвено корисне акције.

– Едукација деце о безбедности у саобраћају је можда и најважнија за друштво. „Паркинг сервис” већ десет година спроводи ову акцију, кроз коју је прошло 120.000 првака, док ће до краја ове школске године едукацију о основама о безбедности у саобраћају проћи око 16.000 ђака. Ово је једна од најстаријих и најбољих акција коју има Град Београд. На овој представи смо видели да деца знају сва правила у саобраћају, што је и суштина акције – истакао је Весић.

Pokloni-za-djake

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић истакао је важност акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ за безбедност најмлађих у саобраћају.

- Од почетка ове школске године је око 3.500 ђака првака кроз интерактивну представу о безбедности у саобраћају научило како и да се понаша у саобраћају. Обишли смо 40 основних школа са територија општина Раковица, Барајево, Сурчин, Лазаревац, Сопот и сада смо на Врачару. До краја школске године ће сви прваци са територије Београда научити основна правила понашања у саобраћају. Апелујемо на возаче да обрате пажњу када пролазе поред школа, али и да своја возила паркирају на ђачко место јер приход од наплате иде школама – објаснио је Чупковић.

Pokloni-za-osnovne-skole-sa-opstine-Vracar

Недељковић је захвалио „Паркинг сервису” што је баш завршну итерактивну представу организовао у Београдском драмском позоришту. Он је додао да на територији општине Врачар има шест основних школа, а данас је едукацији присуствовало више од 300 првака.

– Импресивно је то што су деца савладала основне лекције о саобраћају. Веома је важно и да возачи више обрате пажњу на пешачке прелазе, семафоре и знаке. Све ово показује да смо на озбиљан начин приступили заштити младих у саобраћају – нагласио је Недељковић.

Gosti-na-edukativnom-predavanju-za-djake-prvake-sa-Vracara
image_printШтампај