„Зелени паук“ поново у акцији

На иницијативу Комуналне полиције, у координацији са Комуналном инспекцијом, Саобраћајном полицијом и ЈКП „Паркинг сервис“, синоћ је спроведена велика акција уклањања непрописно паркираних возила са шеталишта и зелених површина на Ушћу и испред Музеја савремене уметности.

Патрола Комуналне полиције написала је преко 160 прекршајних налога несавесним возачима. Техничку подршку у организацији ове акције пружио је „Паркинг сервис“ са десет дизалица, које су уклањале непрописно паркирана возила по налогу комуналне инспекције и саобраћајне полиције. Током ноћи уклоњено је око 130 бахато паркираних аутомобила.

Иван Дивац, в.д. начелника Комуналне полиције града Београда, изјавио је да је неопходно санкционисати непримерно понашање возача како би се очувао комунални ред.

- Комунална полиција иницирала је акцију уклањања непрописно паркираних аутомобила у приобалном делу града, јер је током летњих месеци, у сезони када су активни ноћни клубови на води, велики број оних који редовно занемарују правила лепог понашања користећи парк на Ушћу као паркинг. На реду је да ови упорни и бахати појединци буду кажњени на адекватан начин, одношењем возила и издавањем казни на лицу места у виду прекршајних налога. На тај начин јасно стављамо до знања свим возачима да нема повлашћених и да комунални прописи морају да се поштују. Одлучни смо у намери да очувамо тек обновљене зелене површине у овом парку, који је предвиђен за рекреацију и уживање, као и за игру најмлађих у природи, – изјавио је Дивац.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић је рекао да се сваког дана овом предузећу обраћа велики број мајки с децом, бициклиста, старијих суграђана, који не могу да прођу од бахато паркираних аутомобила.

- Одазвали смо се позиву Комуналне полиције да пружимо техничку подршку у акцији сузбијања несавесног паркирања. Вечерас смо прошли кроз уређени део парка и затекли стазе и зелене површине пуне непрописно паркираних аутомобила. То је слика која нарушава углед Београда, који је у овом периоду пун туриста, а да не говоримо о угроженој безбедности свих посетилаца овог дела града. Овом приликом апелујем на возаче да не паркирају зеленим површинама и верујем да ћемо великим акцијама уклањања непрописно пракираних возила утицати на промену свести грађана, да парк није паркинг већ да је намењен шетачима, деци и бициклистима. Док год буде било бахато паркираних возила, дизалице „Паркинг сервиса“ ће неуморно помагати надлежним органима у њиховом уклањању. Вратићемо паркове деци, зелене оазе шетачима, – рекао је Чупковић.

Подсећамо, непрописно паркиране аутомобиле грађани могу да пријаве на бесплатни број „Бео-ком сервиса“ 0800 110 011 и Корисничком сервису „Паркинг сервиса“ на тел. 011/30 35 400.

Aкција уклањања непрописно паркираних возила, организована током ноћи, спроведена је без већих проблема захваљујући доброј координацији и комуникацији градских служби.

image_printШтампај