Повећан број паркинг места у оквиру акције „Беби паркинг место“

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд проширило је акцију „Беби паркинг место“ и испред сваког од три београдска породилишта, обухваћена акцијом, обележило по шест „беби“ паркинг места. Циљ акције је да у виду донације, једном годишње, ово Предузеће уручује неопходну опрему породилиштима, која су локацијски смештена унутар зонираног подручја паркирања.

Испред породилишта ГАК „Народни фронт“, Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије и Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ 2017. године обележена су по три „беби“ паркинг места.

Акција „Беби паркинг место“ је сада проширена, постављена је нова саобраћајна сигнализација и уместо три „беби“ паркинг места, испред сваког од поменутих породилишта, обележено је по шест „беби“ паркинг места.

За обележена паркинг места важи режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази. Од сада, сваке године породилишта ће добијати донацију у вредности укупног износу прихода прикупљеног од наплате паркирања са осамнаест паркинг места у периоду од годину дана.

- На овим паркинг местима прикупља се приход од паркирања у периоду од годину дана и први циклус акције окончали смо уручењем набављене медицинске опреме у јуну 2018. године. Том приликом, породилиштима смо уручили мобилну лед оперативно-прегледну лампу, сонду за ултразвучни апарат, гинеколошки сто и кревет за полуинтензивну негу. Акција је традиционална и наставља се из године у годину, са циљем да се сваке године уручује опрема која је неопходна породилиштима, па зато апелујемо на возаче да паркирају баш на овим посебно обележеним паркинг местима, јер на тај начин помажу породилиштима испред којих се она налазе. – рекао је директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић.

„Паркинг сервис“ своју друштвену одговорност већ годинама показује путем акција кроз које помаже београдским ђацима првацима, њиховим основним школама, а од прошле године и породилиштима. Кроз акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, „Ђачко паркинг место“ и „Беби паркинг место“, на иновативне начине, ово Предузеће у први план ставља различите старосне групе деце и брине о њиховој безбедности, школовању, али и о условима у којима долазе на свет нове генерације.

image_printШтампај