Одржана манифестација „Безбедност деце у саобраћају“

ЈКП „Паркинг сервис“ подржало је манифестацију „Безбедност деце у саобраћају“ и одржало едукативно предавање о понашању у саобраћају за ђаке прваке ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“. Циљ манифестације је промовисање пројекта „Зона школе“, који реализује Секретаријат за саобраћај од 2014. године, усмереног на унапређење безбедности саобраћаја, а нарочито на унапређење безбедности деце. Овим предавањем уједно је завршен први део 12. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Манифестацији су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак у Управи града Београда, као и председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић.

Заменик градоначелника Горан Весић истакао је да је веома поносан на чињеницу да у 2018. години на територији града Београда ниједно дете није страдало у саобраћајној несрећи.

- Акције које спроводе МУП Републике Србије, Агенција за саобраћај, Секретаријат за саобраћај, Секретаријат за образовање, београдске основне школе, ЈКП „Паркинг сервис“ имају нешто заједничко – сви бринемо о безбедности деце, – рекао је Весић.

Присутни прваци од „Паркинг сервиса“ добили су на поклон бојанке „Обој Београд“ и комплете бојица, а од Агенције за безбедност саобраћаја и Секретаријата за саобраћај ранчеве са капом и прслуком, као и календаре са порукама како да се безбедно крећу у саобраћају и светлоодбојне наруквице.

image_printШтампај