Отворена гаражa „Пионирски парк“

ЈКП „Паркинг сервис“ завршило је радове у гаражи „Пионирски парк“, која је данас отворена и на располагању корисницима у пуном капацитету од 461 паркинг места, од којих је 21 предвиђено за возила особа са посебним потребама, док су два места посебно обележена и намењена за возила на електрични погон.

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је отварању гараже, која је у потпуности реконструисана и сада по стандардима не заостаје за таквим објектима у великим европским метрополама.

– У овој гаражи је уграђен лифт те је сада гаража лако доступна и инвалидима. Овакве лифтове имају и гараже у Масариковој, на Обилићевом и Зеленом венцу и трудићемо се да и друге гараже буду доступне лицима са посебним потребама. Новина су и два пуњача за електричне аутомобиле, док их на Обилићевом венцу има шест. Промењена је потпуно ЛЕД расвета, као и вентилација која је била загушена и није добро радила. Ово је доказ да наше јавне гараже могу да изгледају као у великим метрополама, јер пратимо њихове стандарде – рекао је Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић рекао је да је у претходне четири године реконструисано око 150.000 квадратних метара објеката овог предузећа.

– Ову реконструкцију је пратила и сва техничка документација, уз то смо добијали и грађевинске дозволе. Ово су нови стандарди, тако да ће и убудуће све што будемо радили изгледати као ова гаража – навео је Чупковић и захвалио својим сарадницима на великом труду и послу који је обављен.

Direktor-JKP-Parking-servis-Andrija-Cupkovic

Гаража „Пионирски парк“ била је месец дана затворена за кориснике због извођења последње фазе радова, који су обухватали реконструкцију електро и шпринклер инсталација. У овом периоду завршени су и радови на санацији делова подних површина улазних и излазних коридора, а урађено је и завршно бојење подова и плафона.

У склопу реконструкције објекта, подземна гаража „Пионирски парк“ по први пут је, од изградње 2005. године, добила лифт за кориснике. Лифт је постављен у близини благајне, а на сваком нивоу поред улаза у лифт налазе се и станице за плаћање паркирања, што олакшава приступ особама са инвалидитетом, али и особама које се отежано крећу. У гаражи је обележено 21 паркинг место за возила особа са инвалидитетом, која су по стандардима шира од регуларних паркинг места. По први пут је у гаражи уређен и тоалет који је прилагођен особама са инвалидитетом.

Након завршене комплетне реконструкције, гаража „Пионирски парк“ има потпуно реконструисан систем за вентилацију и одимљавање, који је био у јако лошем стању од саме изградње гараже пре 14 година. Појачано је осветљење савременим ЛЕД светиљкама, затим, постављен је нови систем видео надзора, што повећава безбедност паркираних возила. Подови су комплетно санирани новим, савременим материјалима, који имају хидроизолациона и противклизна својства. Урађена је и комплетна реконструкција водоводне и канализационе мреже. У току свеобухватних радова у овој гаражи санирана је и фасада из Улице Драгослава Јовановића, замењена су постојећа противпожарна врата, урађена је нова вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, адаптирана благајна, комплетно је сређен степенишни простор и тоалети на свим нивоима гараже.

„Паркинг сервис” се захваљује корисницима на указаном стрпљењу и разумевању током трајања радова.

image_printШтампај