Провера и поправка бицикала у гаражи „Обилићев венац“

ЈКП „Паркинг сервис“ је у суботу, 20. априла, од 10 до 12 часова, организовао прву Клинику за бицикле у гаражи „Обилићев венац“, на петом нивоу гараже, где су бициклисти могли бесплатно да провере стање својих двоточкаша и ураде на њима ситне поправке.

У гаражи „Обилићев венац“, у оквиру Клинике за бицикле, контролисана је исправност гума, радници су контролисали исправност управљачког дела бицикла, подешавали волане и виљушке. Тамо где је било потребно допумпаване су гуме, подмазавани ланци и затезана седишта.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић рекао је да је друштвено-одговорно пословање „Паркинг сервиса“ једна од важних ставки пословања овог предузећа.

- Поставили смо високе стандарде када је наше друштвено одговорно пословање у питању и константно радимо на томе да будемо још бољи. „Обилићев венац“ је прошле године добио сертификат Парксмарт и прва је сертификована гаража у Европи са епитетом зелене гараже. Сада смо конкурисали и за награду Европске асоцијације паркиралишта у категорији реконструисаних гаража. Клиника за бицикле је само још једна од новина коју ћемо од сада периодично организовати у овој гаражи. Наставићемо са промоцијом алтернативних видова превоза у склопу акције „Паркирај и бициклирај“, коју смо ове године започели увођењем већег броја двоточкаша, али и дечјих бицикала у нашем бициклистичком возном парку, као и могућношћу да породица сада за једно паркирано возило преузима чак четири бицикла – два за одрасле и два за децу, – рекао је Чупковић.

„Паркинг сервис“ је у гаражи „Обилићев венац“, у оквиру прошле сезоне акције „Паркирај и бициклирај“, корисницима омогућило коришћење алата за поправку бицикала. Од ове сезоне, периодично ће организовати Клинику за поправку бицикала и на другим објектима, у оквиру које ће суграђани моћи да отклоне ситне недостатке на својим двоточкашима.

Подсећамо да су у оквиру акције „Паркирај и бициклирај“ корисницима који паркирају у гаражи „Обилићев венац“ и на паркиралиштима „Ада Циганлија“, „Милан Гале Мушкатировић“ и „Сава центар“ на располагању, на бесплатно коришћење, бицикли за децу и одрасле. Након што паркирају возило, могу да преузму на коришћење чак четири бицикла. Бицикле могу да преузму на привремено коришћење свакога дана, од 09 до 21 час.

„Паркинг сервис“ овом акцијом и заменом једног возила у саобраћају са бициклима за целу породицу утиче и на очување животне средине и развој бициклистичког саобраћаја.

image_printШтампај