Нова донација „Паркинг сервиса“ београдским породилиштима

ЈКП „Паркинг сервис“ је завршило други циклус акције „Беби паркинг место“ потписивањем уговора и уручењем медицинске опреме београдским породилиштима. Ове године ГАК „Народни фронт“ добила је пет кардиотокографа (ЦТГ), Клиника за гинекологију и акушерство КЦС инструменте за хистероскопске интервенције и Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ добила је девет контејнера за стерилизацију хируршких инструмената и текстила.

Свечаности у Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије присуствовали су помоћник директора КЦС проф. др Јовица Миловановић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић. Андрија Чупковић уручио је донацију директорима ових установа.

webDSC_0044

- „Паркинг сервис“ се труди да уреди систем паркирања у нашем граду, иако га многи доживљавају као некога ко пауком односи непрописно паркиране аутомобиле. Они нам помажу да отворимо пут који је завтворен. Од када је на челу овог Предузећа директор Чупковић, сарадња је више него добра, – изјавио је помоћник директора КЦС проф. др Јовица Миловановић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић изјавио је да је данашња донација мала ствар коју ради Предузеће у односу на оно колико је гинеколошким клиника заиста потребно.

- Ово је наша омиљена акција, уз наравно и акцију „Ђачко паркинг место“. Следеће недеље обележавамо „беби“ паркинг места и код КБЦ „Земун“, тако да ће од следеће године и ово породилиште добијати донацију од „Паркинг сервиса“. У наредним месецима Град Београд ће поставити потапајуће стубиће испред ГАК „Народни фронт“ и породилишта у Вишеградској, како би омогућио да се возила хитне помоћи, са мајкама и бебама, што пре паркирају и стигну до помоћи која им је преко потребна. Такође, поставићемо потапајуће стубиће и на паркинг местима резервисаним за родитеље, који долазе по своје бебе, а паркирање ће бити бесплатно за њих. Још једном апелујем на возаче да паркирају возила баш на овим посебно обележеним паркинг местима – „беби“ и „ђачким“, јер приход од паркирања иде породилиштима, односно основним школама, које су у њиховој близини, – нагласио је Чупковић.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић захвалила се директору „Паркинг сервиса“ на донацији овог предузећа, које предњачи у својој друштвеној одговорности у односу на друге, и рекла да се нада да ће бити добар пример осталима.

Директор Клинике за гинекологију и акушерство КЦС проф. др Александар Стефановић је рекао да београдска породилишта ни за чим не заостају у односу на клинике у свету и да томе доприносе и овакве донације, као што је данашња донација „Паркинг сервиса“. Он је нагласио да се у оквиру те клинике, од 7.000 операција годишње, чак 2.500 интервенција обави истим инструментима као ови који су данас донирани од стране „Паркинг сервиса“.

Проф. др Жељко Миковић, в.д. директора ГАК „Народни фронт“, захвалио је „Паркинг сервису“ на донацији пет ЦТГ апарата, уз помоћ којих се породиље 24 часа „прате“ до момента порођаја, што је светски стандард, као и да је ова клиника до пре 10-15 година имала само један овај апарат, који се премештао од труднице до труднице.

В.д. директора КБЦ „Звездара“ проф. др Петар Сворцан рекао је да се у породилишту „Звездара“ годишње рађа око 2.000 беба и да ће данашња донација „Паркинг сервиса“ у виду 9 контејнера за стерилизацију, употпунити и унапредити рад у операционим салама.

Новчана средства за куповину медицинске опреме се прикупљају на годишњем нивоу од прихода сакупљеног од плаћања паркирања са посебно обележених паркинг места испред породилишта. У близини сваког породилишта обележено је по 6 „беби“ паркинг места. С обзиром на то да од ове године зонски систем паркирања обухвата још једно београдско породилиште, новчана средства у трећем циклусу акције ће се прикупљати од наплате паркирања са укупно 24 „беби“ паркинг места.

image_printШтампај