Почетак 13. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд почело је тринаести циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ едукативном представом о правилном понашању у саобраћају за 120 ђака првака ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“. Представи су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

Весић је рекао да је ова акција једна од најлепших, коју има Град Београд и додао да око 17.000 првака у току сваке школске године има прилику да погледа едукативну представу, добије флуоресцентне прслуке и учи о основама понашања у саобраћају.

- Мислим да у нашој земљи, а у Београду сигурно, нисмо имали успешнију акцију, када је реч о безбедности деце у саобраћају. Око 200.000 деце, за 13 година, прошло je кроз ову акцију. Нека од те деце сада су на факултету, али прва сазнања и практичну обуку о саобраћају добили су управо кроз ову акцију. Она је постала традиционална и хвала „Паркинг сервису“ што је сваке године успешно организује. – истакао је Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић истакао је да је јако поносан на акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ и подсетио да су први ђаци прваци који су слушали ова предавања сада активни возачи.

- Прве генерације, које су прошле ову обуку, данас учествују у саобраћају у својству возача. Наше представе, којих је до сада било око 2.000, постале су синоним за безбедност деце у саобраћају и сви који чују добро познату мелодију „Успорите поред школе“ знају да је она обележје ове наше акције. Акција је потврда и успешне сарадње „Паркинг сервиса“ са саобраћајном полицијом, чији службеници нам помажу на испуњавању најважнијег задатка, а то је да београдски ђаци буду сигирни на путу од куће до школе – рекао је Чупковић.

Уз хор и џинглове „Само споро кад сте поред школе“ и „Чувајте нам ђаке“, едукативну представу за прваке ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ извео је предавач из „Паркинг сервиса“. Уз помоћ једноставне и забавне представе, прваци су могли да науче како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. На крају представе, ђаци су од „Паркинг сервиса“ добили поклоне – распоред часова, бојанку и бојице, брошуру „Безбедно до школе“ и препознатљиви флуоресцентни прслук.

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ је акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ покренуо 2008. године и спроводи је са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима. У току овог циклуса, школске 2019/2020. године, едукативна предавања биће одржана у 160 основних школа на територији 17 београдских општина.

image_printШтампај