Web_cover_Priredba-za-pocetak-13

Почетак 13. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

Почетак 13. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд почело је тринаести циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ едукативном представом о правилном понашању у саобраћају за 120 ђака првака ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“. Представи су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

Весић је рекао да је ова акција једна од најлепших, коју има Град Београд и додао да око 17.000 првака у току сваке школске године има прилику да погледа едукативну представу, добије флуоресцентне прслуке и учи о основама понашања у саобраћају.

- Мислим да у нашој земљи, а у Београду сигурно, нисмо имали успешнију акцију, када је реч о безбедности деце у саобраћају. Око 200.000 деце, за 13 година, прошло je кроз ову акцију. Нека од те деце сада су на факултету, али прва сазнања и практичну обуку о саобраћају добили су управо кроз ову акцију. Она је постала традиционална и хвала „Паркинг сервису“ што је сваке године успешно организује. – истакао је Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић истакао је да је јако поносан на акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ и подсетио да су први ђаци прваци који су слушали ова предавања сада активни возачи.

- Прве генерације, које су прошле ову обуку, данас учествују у саобраћају у својству возача. Наше представе, којих је до сада било око 2.000, постале су синоним за безбедност деце у саобраћају и сви који чују добро познату мелодију „Успорите поред школе“ знају да је она обележје ове наше акције. Акција је потврда и успешне сарадње „Паркинг сервиса“ са саобраћајном полицијом, чији службеници нам помажу на испуњавању најважнијег задатка, а то је да београдски ђаци буду сигирни на путу од куће до школе – рекао је Чупковић.

Уз хор и џинглове „Само споро кад сте поред школе“ и „Чувајте нам ђаке“, едукативну представу за прваке ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ извео је предавач из „Паркинг сервиса“. Уз помоћ једноставне и забавне представе, прваци су могли да науче како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. На крају представе, ђаци су од „Паркинг сервиса“ добили поклоне – распоред часова, бојанку и бојице, брошуру „Безбедно до школе“ и препознатљиви флуоресцентни прслук.

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ је акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ покренуо 2008. године и спроводи је са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају, кроз едукацију деце и апеле на возаче да воде посебну бригу о најмлађима. У току овог циклуса, школске 2019/2020. године, едукативна предавања биће одржана у 160 основних школа на територији 17 београдских општина.