logo-cirilica

„Паркирај и вози се”

„Паркирај и вози се”

JКП „Паркинг сервис“ је, у сарадњи са Градским саобраћајним предузећем, Дирекцијом за јавни превоз и Секретаријатом за саобраћај, проширио капацитете система „Паркирај и вози се“ како би се смањиле гужве у центру града. У режиму рада овог система возачима је на располагању око 600 места за бесплатно паркирање, уколико имају важећу „бусплус“ картицу и регистровани су у пословници „Паркинг сервиса“.

Систем „Паркирај и вози се“ проширен је за још 220 паркинг места у Улици Владимира Поповића на Новом Београду, док је Улица Ушће (на потезу од Булевара Николе Тесле до Саве) постала део овог система са 96 паркинг места.

Да би користили овај систем, власници возила треба да имају персонализовану „бус плус“ картицу и да своја возила пријаве у једној од пословница Корисничког сервиса „Паркинг сервиса“ у Таковској 31 и Милешевској 51. Власник возила треба само да понесе на увид личну карту, саобраћајну дозволу и валидирану „бусплус“ картицу. На основу ових података његова регистрација се убацује у систем претплате, а софтвер за контролу паркирања препознаје га као повлашћеног претплатника.

Након паркирања у систему „Паркирај и вози се“, корисници своје путовање могу даље да наставе линијама јавног превоза, које саобраћају у непосредној близини паркиралишта.

Сви остали возачи, паркиралиште могу да користе куповином вишесатне паркинг карте, чија јецена 150 динара, или плаћањем паркирања по започетом сату.


Postavljena tabla Parkiraj i vozi se