Parkinzi za bicikle Parking servisa postavljeni u Pančevu

U okviru zjedničke saradnje Pančeva i Beograda, JKP „Parking servis“ postavio je 35 profila za parkiranje bicikala u Pančevu. Novi “P” profili postavljeni su danas na tri lokacije u Pančevu, i to ispred Opšte bolnice Pančevo i Doma zdravlja, a prethodnih dana ispred zgrada stare i nove Pošte, kao i na Zelenoj pijaci.

DSC_0014

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković zahvalio se gradonačelniku Pančeva Saši Pavlovu koji je inicirao zajedničku saradnju sa ovim gradom u oblasti unapređenja biciklističkog saobraćaja.

DSC_0029

„Da je ova značajna saradnja i razmena iskustva urodila plodom najbolje pokazuju građani Pančeva, koji već nekoliko minuta posle postavljanja, počinju da koriste nove parkinge. Pančevo je dobar primer grada, gde se alternativni vidovi prevoza koriste ne samo za rekreaciju, već ljudi biciklom dolaze na posao, idu na pijacu i uz pomoć ovog prevoznog sredstva mnogo brže završavaju sve obaveze. Na poziv gradonačelnika Pančeva razmenili smo iskustva kada je u pitanju parkiranje dvotočkaša i zaključili da su građanima neophodni novi parkinzi, u vidu „P“ profila. Na pojedinim lokacijama smo uklonili stare češljeve jer su novi parkinzi stabilniji, jednostavnijeg su izgleda i ne zauzimaju mnogo mesta. Ovu saradnju ćemo nastaviti i dalje postavljati parkinge, koje sami proizvodimo, na novim lokacijama, jer je to potrebno saobraćajnicama ovog grada,“ rekao je Čupković.

DSC_0042

Kao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ uvek ističe bezbednosni aspekt u vožnji i apeluje na sve vozače putničkih vozila da posebnu pažnju u saobraćaju obrate na bicikliste.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je da je JKP „Parking servis“ promptno izašao u susret Pančevu na njihovu inicijativu za postavljanje parkinga, te da su oni samo nedelju dana od prvog dogovora već postavljeni na najfrekventijim mestima.

DSC_0066

„Izražavam veliku zahvalnost Parking servisu i direktoru Andriji Čupkoviću koji je izašao u susret našim zahtevima i postavio 35 profila. Prvi put u istoriji grada Pančeva imamo ovako dobre odnose, a staregija našeg grada jeste da on bude zdrav grad, ekološki i da se koriste zdravi vidovi prevoza, a veoma smo zadovoljni i planovima za izgradnju biciklističke staze kroz južni Banat u dužini od oko 160 kilometara.”

DSC_0075

„Parking servis” je ovu akciju započeo u Beogradu, gde je u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i udruženjima biciklista ovakve parkinge postavio na više od 30 lokacija, koje su biciklisti odabrali.

DSC_0021
image_printŠtampaj