Akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole“ sa prvacima opštine Vračar

JKP „Parking servis“ je grupnom edukativnom predstavnom o pravilnom ponašanju u saobraćaju, za sve prvake sa opštine Vračar u Beogradskom dramskom pozorištu, završilo prvi deo jubilarnog desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“. U toku prvog polugodišta školske 2016/2017 godine, kroz igru i zabavu, đaci sa ove i sa još pet gradskih opština, naučili su kako da se bezbedno ponašaju na putu od kuće do škole.

Edukativna-predstava-za-prvake-sa-opstine-Vracar

Menadžer grada Beograda Goran Vesić, direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković, predsednik opštine Vračar dr Milan Nedeljković i predstavnici Uprave saobraćajne policije Republike Srbije i Grada Beograda, prisustvovli su grupnoj predstavi pružajući podršku „Parking servisu“ u ovoj društveno-odgovornoj kampanji.

Edukativno-zabavnu predstavu za đake prvake sa opštine Vračar, uz pratnju dečjeg hora „Čarolija“, održali su predavač iz „Parking servisa“ i saobraćajni policajac. Oni su na jednostavan i prvacima prihvatljiv način objasnili kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Đaci su, takođe, podstaknuti da aktivno učestvuju u edukaciji putem provere znanja koje su stekli tokom predavanja i kao nagradu dobili su fluorescentne prsluke i kviz knjige „Šta znaš o saobraćaju“, a njihove škole komplete lopti.

Direktor-Parking-servisa-Andrija-Cupkovic-sa-menadzerom-grada-Goranom-Vesicem-i-predsednikom-opstine-Vracar-Milan-Nedeljkovic

Menadžer grada Beograda Goran Vesić je rekao da je akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole” pravi primer kako javno preduzeće deo profita odvaja i za društveno korisne akcije.

– Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju je možda i najvažnija za društvo. „Parking servis” već deset godina sprovodi ovu akciju, kroz koju je prošlo 120.000 prvaka, dok će do kraja ove školske godine edukaciju o osnovama o bezbednosti u saobraćaju proći oko 16.000 đaka. Ovo je jedna od najstarijih i najboljih akcija koju ima Grad Beograd. Na ovoj predstavi smo videli da deca znaju sva pravila u saobraćaju, što je i suština akcije – istakao je Vesić.

Pokloni-za-djake

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković istakao je važnost akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ za bezbednost najmlađih u saobraćaju.

- Od početka ove školske godine je oko 3.500 đaka prvaka kroz interaktivnu predstavu o bezbednosti u saobraćaju naučilo kako i da se ponaša u saobraćaju. Obišli smo 40 osnovnih škola sa teritorija opština Rakovica, Barajevo, Surčin, Lazarevac, Sopot i sada smo na Vračaru. Do kraja školske godine će svi prvaci sa teritorije Beograda naučiti osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Apelujemo na vozače da obrate pažnju kada prolaze pored škola, ali i da svoja vozila parkiraju na đačko mesto jer prihod od naplate ide školama – objasnio je Čupković.

Pokloni-za-osnovne-skole-sa-opstine-Vracar

Nedeljković je zahvalio „Parking servisu” što je baš završnu iteraktivnu predstavu organizovao u Beogradskom dramskom pozorištu. On je dodao da na teritoriji opštine Vračar ima šest osnovnih škola, a danas je edukaciji prisustvovalo više od 300 prvaka.

– Impresivno je to što su deca savladala osnovne lekcije o saobraćaju. Veoma je važno i da vozači više obrate pažnju na pešačke prelaze, semafore i znake. Sve ovo pokazuje da smo na ozbiljan način pristupili zaštiti mladih u saobraćaju – naglasio je Nedeljković.

Gosti-na-edukativnom-predavanju-za-djake-prvake-sa-Vracara
image_printŠtampaj