I Zemunsko porodilište u akciji „Bebi parking mesto“

JKP „Parking servis“ danas je saobraćajnom signalizacijom obeležio šest „bebi“ parking mesta u Vukovoj ulici u blizini Zemunskog porodilišta, čime je ono i zvanično obuhvaćeno akcijom „Bebi parking mesto“, koju ovo Preduzeće sprovodi već treću godinu i u okviru koje porodilištima sa zoniranog područja grada donira medicinsku opremu. Pre nekoliko dana završen je drugi ciklus ove akcije potpisivanjem ugovora o donaciji sa tri beogradska porodilišta i uručenjem medicinskih sredstava.

1

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra „Zemun“ nalazi se na području na kome je počela kontrola naplate parkiranja i u blizini nje je obeleženo šest tzv. bebi parking mesta. Ovo porodilište uključeno je u akciju „Bebi parking mesto“, koju JKP „Parking servis“ sprovodi od 2017. godine i u kojoj su, do sada, učestvovala tri beogradska porodilišta.

Prihod od parkiranja na ovim posebno obeleženim „bebi“ parking mestima, kojih od danas ima 24, prikuplja se u periodu od godinu dana, a zatim „Parking servis“ od prikupljene svote nabavlja medicinsku opremu neophodnu porodilištima i donira je.

JKP „Parking servis“, kao društveno-odgovorno preduzeće, želi da kroz akciju „Bebi parking mesto“, donacijom medicinske opreme, pomogne porodilištima na teritoriji Beograda, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta rada ovih ustanova.

Ove godine GAK „Narodni front“ dobila je 5 kardiotokografa, odnosno CTG aparata, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS instrumente za histeroskopske intervencije, a Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zvezdara“ 9 kontejnera za sterilizaciju hirurških instrumenata i tekstila.

Naredni ciklus akcije „Bebi parking mesto“ obuhvatiće i Bolnicu za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra „Zemun“, a „Parking servis“ će, u okviru ove akcije, koja već postaje tradicionalna, donacijama pomagati i ovom porodilištu.

image_printŠtampaj