Preventivom do smanjenja broja stradalih vozača dvotočkaša

U parking objektima, kojima upravlja JKP „Parking servis“, na retrovizore parkiranih vozila Agencija za bezbednost saobraćaja postavljala je obaveštenja sa porukom „Život je u oku vozača!“ i pozivom za vozače da pažljivo gledaju u retrovizor, kako bi sačuvali život vozačima dvotočkaša. Poseban akcenat se stavlja na to da vozači ne bi trebalo samo da „bace pogled u retrovizor“, već da posebnu pažnju obrate na vozače motocikala.

Statistike pokazuju da su vozači dvotočkaša jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, ali i da je svaka četvrta saobraćajna nezgoda izazvana od strane vozača putničkog automobila. Glavni uzroci saobraćajnih nezgoda sa motociklistima su neprilagođena brzina kretanja vozila, neustupanje prvenstva prolaza, nedovoljno iskustvo u upravljanju motorima ili psihofizičko stanje vozača.

„Parking servis“ i Agencija za bezbednost u saobraćaju preventivnim aktivnostima, usmerenim ka vozačima automobila, doprinose smanjenju rizika od stradanja kategorije vozača dvotočkaša.

image_printŠtampaj