Proširenje zelene zone na Zvezdari

Rešenjem Sekretarijata za saobraćaj, od ponedeljka, 02. septembra 2019. godine, započinje primena zonskog sistema parkiranja u još jednom delu opštine Zvezdara, koji je oivičen ulicama Milana Rakića, Mite Ružića, Bulevar kralja Aleksandra, Vojislava Ilića i Gospodara Vučića. U ovom delu grada biće uvedena zelena zona. Radnici JKP „Parking servis“, prvih dana primene zonskog sistema, informisaće građane o proširenju zone putem flajera i obaveštenja, bez izdavanja naloga za plaćanje dnevne karte.

Nova-zona-3.11

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u novozoniranom delu opštine Zvezdara, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu i parkiranje bez vremenskog ograničenja. Vlasnicima povlašćene karte za parkiranje, stanarima, kao i pravnim licima i preduzetnicima, koji imaju sedište u ulicama novoformiranog zonskog sistema, omogućeno je parkiranje vozila bez vremenskog ograničenja na prvom slobodnom parking mestu.

Od ponedeljka, 02. septembra 2019. godine, povlašćenu parking kartu stanari i pravna lica mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa (Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51) i putem portala ePPK. Cena mesečne povlašćene parking karte za stanare iznosi 457 dinara, dok je za korisnike invalidske parking karte ona besplatna.

Podsećamo, parkiranje u zoniranom području plaća se slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici, na šalteru pošte ili kod kontrolora. Jedan sat parkiranja u zelenoj zoni moguće je platiti SMS porukom poslatom na broj 9113. Maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja u ovoj zoni iznosi 180 minuta, a kontrola i naplata parkiranja obavlja se svakog radnog dana od 07 do 21 čas i subotom od 07 do 14 časova.

image_printŠtampaj