Po prvi put obeležen Dan komunalaca Beograda

JКP „Parking servis“ učestvovalo je, 07. septembra 2019. godine, u prvoj proslavi obeležavanja Dana komunalaca Beograda. Ove godine, 15 javnih komunalnih preduzeća Beograda građanima je ispred Skupštine grada prezentovalo delatnosti kojima se bave.

Štand „Parking servisa“ obišli su direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović. Sugrađani su dobili informacije o dugogodišnjim akcijama „Parking servisa“, kao što su „Đaci vas mole, usporite pored škole“, „Đačko parking mesto“, „Bebi parking mesto“, „Parkiraj i bicikliraj“. Najmlađi posetioci štanda dobili su od „Parking servisa“ na poklon bojanke „Oboj Beograd“, bojice sa rezačem, brošure „Bezbedno do škole“, rasporede časova i balone.

Savez samostalnih sindikata komunalaca Beograda predložio je i uspeo u ideji da se svake godine, prve subote u mesecu septembru, obeležava Dana komunalaca Beograda. Ove godine organizovan je svečani defile vozila javnih komunalnih preduzeća, koji se kretao od Cvetkove pijace do Starog dvora i Skupštine grada Beograda. Na čelu defilea bio je vozić Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“, a JКP „Parking servis“ je u povorci bilo predstavljeno vozilom Zeleni pauk – simbolom akcije očuvanja zelenih površina u gradu. Povorka vozila zaustavila se na platou ispred Skupštine grada, nakon čega su sugrađani mogli da pitaju sve što ih interesuje o delatnostima koje različiti profili komunalaca obavljaju.

U okviru proslave Dana komunalaca, nedelju dana ranije, u subotu, 31. avgusta, održan je i Sportski dan na Adi Ciganliji. Na Adi su se zaposleni u komunalnim preduzećima takmičili u basketu, malom fudbalu, muškoj i ženskoj odbojci, kao i u dve discipline otvorene za sve zainteresovane posetioce Ade Ciganlije – pikadu i šutiranju trojki. Ekipa „Parking servisa“, koju je činilo oko 50 takmičara, osvojila je treće mesto u muškom basketu, a u malom fudbalu je stigla do polufinala.

U okviru Dana komunalaca u četvrtak, 5. septembra, na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, organizovano je i takmičenje komunalaca u plivanju, na kome je učestvovalo ukupno 70 takmičara, a „Parking servis“ je predstavljalo 10 zaposlenih. U konkurenciji 15 komunalnih preduzeća „Parking servis“ je osvojio prvo mesto.

image_printŠtampaj