Počeo sa radom Kontrolno-operativni centar

Kontrolno-operativni centar (KOC) JKP „Parking servis“ iz koga će se obavljati monitoring i upravljati različitim servisima i uslugama ovog Preduzeća, počeo je sa radom.

Centar, koji se nalazi u garaži „Masarikova“, obišli su danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor JKP „Parking servis“ Beograd Andrija Čupković, i tom prilikom su im prezentovane mogućnosti daljinskog nadzora i upravljanje poslovima na terenu iz samog centra.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je centar prvo zamišljen kao kontrolno-operativni centar za potapajuće stubiće, jer je „Parking servis“ nedavno, odlukom Grada, dobio nadležnost da upravlja tim sistemom. Pojasnio je i da se iz ovog centra kontroliše ulaz i izlaz iz svake garaže, kao i komunikacija sa građanima koji imaju problem prilikom naplate.

– Ovo je jedan od najmodernijih centara i malo kompanija u Evropi ima ovakav centar. Na ovaj način pokazujemo da smo neko ko je napravio prve korake ka „Smart sitiju”. JKP „Parking servis” ide u korak sa Evropom i svetom, a to dokazuje i nagrada koju smo dobili u Malagi za garažu na Obilićevom vencu. Tako pokazujemo da ono što radimo u Srbiji može da bude na evropskom nivou, a „Parking servis” je pravi primer za to – kazao je Goran Vesić.

„Parking servis“ je implementiranjem najsavremenije opreme i tehnologije u svoje poslovanje obezbedio uslove za upravljanje iz jedne centralne tačke u vidu Kontrolno-operativnog centra. Odavde se, osim kontrole sistema potapajućih stubića, obavlja i daljinski nadzor objekata i upravljanje funkcionisanjem objekata. Iz KOC-a se obavlja i monitoring stanja u javnim garažama, upravlja se raspoloživim dizalicama za prenos vozila, kao i info tablama koje prikazuju slobodna parking mesta, kako na ulicama, tako i u garažama.

Iz Kontrolno-operativnog centra se prati rad ljudi na terenu, kao i rad informatičko-komunikacione infrastrukture Preduzeća i preventivno deluje da ne dođe do zastoja u radu na preko 50 objekata ovog preduzeća i svih gore navedenih servisa.

„Parking servis“ je formiranjem Kontrolno-operativnog centra imao za cilj povećanje sigurnosti poslovanja centralizovanim upravljanjem i korišćenjem savremene tehnologije rada. Takođe, uz pomoć KOC-a predviđeno je smanjenje troškova poslovanja, povećanje bezbednosti i kvaliteta usluge prema krajnjem korisniku.

image_printŠtampaj