Početak 13. ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“

JКP „Parking servis“ Beograd počelo je trinaesti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ edukativnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju za 120 đaka prvaka OŠ „Кralj Petar II Кarađorđević“. Predstavi su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor JКP „Parking servis” Andrija Čupković.

Vesić je rekao da je ova akcija jedna od najlepših, koju ima Grad Beograd i dodao da oko 17.000 prvaka u toku svake školske godine ima priliku da pogleda edukativnu predstavu, dobije fluorescentne prsluke i uči o osnovama ponašanja u saobraćaju.

- Mislim da u našoj zemlji, a u Beogradu sigurno, nismo imali uspešniju akciju, kada je reč o bezbednosti dece u saobraćaju. Oko 200.000 dece, za 13 godina, prošlo je kroz ovu akciju. Neka od te dece sada su na fakultetu, ali prva saznanja i praktičnu obuku o saobraćaju dobili su upravo kroz ovu akciju. Ona je postala tradicionalna i hvala „Parking servisu“ što je svake godine uspešno organizuje. – istakao je Vesić.

Direktor JКP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da je jako ponosan na akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ i podsetio da su prvi đaci prvaci koji su slušali ova predavanja sada aktivni vozači.

- Prve generacije, koje su prošle ovu obuku, danas učestvuju u saobraćaju u svojstvu vozača. Naše predstave, kojih je do sada bilo oko 2.000, postale su sinonim za bezbednost dece u saobraćaju i svi koji čuju dobro poznatu melodiju „Usporite pored škole“ znaju da je ona obeležje ove naše akcije. Akcija je potvrda i uspešne saradnje „Parking servisa“ sa saobraćajnom policijom, čiji službenici nam pomažu na ispunjavanju najvažnijeg zadatka, a to je da beogradski đaci budu sigirni na putu od kuće do škole – rekao je Čupković.

Uz hor i džinglove „Samo sporo kad ste pored škole“ i „Čuvajte nam đake“, edukativnu predstavu za prvake OŠ „Кralj Petar II Кarađorđević“ izveo je predavač iz „Parking servisa“. Uz pomoć jednostavne i zabavne predstave, prvaci su mogli da nauče kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Na kraju predstave, đaci su od „Parking servisa“ dobili poklone – raspored časova, bojanku i bojice, brošuru „Bezbedno do škole“ i prepoznatljivi fluorescentni prsluk.

Кao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ je akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“ pokrenuo 2008. godine i sprovodi je sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. U toku ovog ciklusa, školske 2019/2020. godine, edukativna predavanja biće održana u 160 osnovnih škola na teritoriji 17 beogradskih opština.

image_printŠtampaj