Javni čas o ponašanju dece u saobraćaju

JKP „Parking servis“ Beograd, u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, danas je održalo javni čas o ponašanju dece u saobraćaju na Trgu Republike za 158 đaka prvaka OŠ „Nikola Tesla“. Đaci su se na ovom edukativnom predavanju družili i sa maskotom akcije zebrom zvanom Zebranko Brinić i horom „Čarolija“.

U toku je trinaesti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, koju „Parking servis“ organizuje sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. Na današnjem interaktivnom predavanju, na jednostavan, zabavan i deci prihvatljiv način, predavač iz „Parking servisa“, zajedno sa saobraćajnim policajcem, objašnjavao je deci kako se pravilno prelazi ulica, koristi semafor i tumače saobraćajni znakovi. Đaci su, takođe, aktivno učestvovali u predavanju, a kao nagradu za pokazano znanje dobili su prepoznatljivi fluorescentni prsluk, brošuru Bezbedno do škole, kao i bojanke, bojice i rasporede časova.

Edukativna predavanja o ponašanju u saobraćaju organizuju se za sve đake prvake s teritorije 17 beogradskih opština, a tokom druženja dužeg od decenije, izvedeno je oko 2.000 predstava, zahvaljujući kojima je oko 190.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole.

Na današnjem druženju, „Parking servis“ je obeležio i završetak još jedne sezone akcije „Parkiraj i bicikliraj“, koja je bila u znaku bicikala za najmlađe. Ove godine Preduzeće je nabavilo 100 dečjih bicikala, 50 za devojčice i 50 za dečake, namenjenih za uzrast školske dece. U toku sezone oko 50.000 korisnika vozilo je bicikale iz ove akcije, od toga 5.000 mališana.

image_printŠtampaj