50.000 sugrađana vozilo bicikle „Parking servisa“

Tokom 2019. godine oko 50.000 sugrađana učestvovalo je u akciji „Parkiraj i bicikliraj“, koju sprovodi JKP „Parking servis“ Beograd. Kroz pomenutu akciju ovo preduzeće pruža korisnicima parking objekata mogućnost da, nakon parkiranja vozila, preuzmu na besplatno korišćenje dva bicikla za odrasle, a od ove sezone i dva dečja bicikla. Na uvid se daje lična karta, a korišćenje bicikala je vremenski neograničeno.

Sezona iznajmljivanja bicikla „Parking servisa“ traje od 1. aprila do 1. novembra i ovogodišnji ciklus upravo je završen. Statistika pokazuje da je, u odnosu na prethodnu godinu, broj korisnika koji je iskoristio ovu mogućnost, porastao za oko 45%. U odnosu na 2017. godinu, broj onih koji su iskoristili mogućnost da sa svojima najbližima, nakon parkiranja automobila, provozaju bicikle, povećan je čak pet puta.

Brojke govore da je akcija „Parkiraj i bicikliraj“ pun pogodak i da je „Parking servis“ korisnicima ponudio preko potrebnu opciju. Od ove, osme sezone akcije „Parkiraj i bicikliraj“, korisnicima su ponuđeni i dečji bicikli i to 50 za dečake i 50 za devojčice, a vozni park je obnovljen i sa 110 bicikala za odrasle. Čak 5.000 dečaka i devojčica je ove godine vozilo bicikle „Parking servisa“ i uživalo u druženju sa svojim roditeljima ili bakama i dekama.

Osim što više ne razmišljate o tome kako da u automobil popakujete svoja četiri bicikla, vožnja bicikala „Parking servisa“ štedi i vaš kućni budžet. Iznajmljivanje bicikla za čitavu porodicu od sada je besplatno. Samo parkirate vozilo, platite parkiranje za automobil i to je čitav vaš izdatak. Vožnja bicikala je besplatna i vremenski neograničena, što znači da ih vraćate tek kada odlučite da isparkirate automobil.

„Parking servis“ bicikle nudi na četiri objekta i to na parkiralištima „Ada Ciganlija“, „Milan Gale Muškatirović“ i „Sava Centar“, kao i u garaži „Obilićev venac“, u kojoj su korisnicima na raspolaganju i „P“ profili za parkiranje bicikala, kompresor za naduvavanje pneumatika i priručni alat za sitne popravke.

image_printŠtampaj