Počeo sa radom e-Parking

Kontrolori JKP „Parking servis“ od danas obaveštavaju vozače da je u Beogradu počela primena novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja e-Parking. Vozači, koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, više ne dobijaju dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već kontrolori izdaju elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Tokom prvih mesec dana primene novog sistema, svi vozači koji dobiju elektronsku dnevnu parking kartu (eDPK), na svojim vozilima će zateći obaveštenje o tome i moći će odmah da je plate putem sajta www.parking-servis.co.rs. Ostali vozači, koji su platili parkiranje, u narednih nedelju dana dobiće na svom vozilu obaveštenje o novom sistemu. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od 8 dana, vozači ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50%. Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom, ali „Parking servis“ apeluje na građane da koriste vid onlajn plaćanja na sajtu Preduzeća.

Novina je i to da vozači, osim slanjem SMS poruke, parkiranje mogu da plate i kupovinom e-karte na kioscima i uskoro putem nove aplikacije „Parking servisa“.

Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja, kao i uvođenje novih usluga, jeste modernizacija rada „Parking servisa“ u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao „pametnog grada“ (smart city), a u skladu sa ekološkim principima.

image_printŠtampaj