„Parking servis“ i dalje poklanja bebi parking karte

Sa uvođenjem novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja (e-Parkinga), bebi parking karte, koje JКP „Parking servis“ poklanja roditeljima, postale su elektronske. Bebi parking karte se uvođenjem elektronskog poslovanja ne ukidaju, а roditelji će i dalje od „Parking servisa“ na poklon dobijati po 30 parking karata, odnosno besplatne sate parkiranja za svoju bebu, ali su karte od sada u elektronskom obliku.

Roditeljima, koji imaju neiskorišćene bebi karte u papirnoj formi, Preduzeće je po automatizmu u sistemu već zamenilo elektronskim i oni mogu nastaviti da ih koriste. Prilikom prvog narednog parkiranja vozila čija je registracija prijavljena za bebi karte, sistem će, kada opazi vozilo u zoni, automatski poništiti jednu kartu besplatnog parkiranja. Ukoliko žele da dobijaju informaciju o tome koliko im je karata ostalo, mogu da dođu u Кorisnički servis JКP „Parking servis“ i ostave broj mobilnog telefona, na koji će dobijati SMS poruku o broju preostalih sati. Roditelji koji od 01. septembra dobiju e-Bebi parking karte, takođe će informacije o iskorišćenoj karti dobijati SMS porukom na broj mobilnog telefona koji su ostavili „Parking servisu“, kao i informacije o ostatku neiskorišćenih karata.

Uvođenjem elektronske bebi parking karte samo je izmenjen sistem evidencije ovih parking karata, dok roditelji i dalje na isti način ostvaruju pravo na besplatne sate parkiranja tokom prvih godinu dana od rođenja deteta.

Кako je „Parking servis“ krenuo putem digitalizacije usluga i u raznim segmentima prešao na elektronsko poslovanje, ukinute su i satne papirne parking karte, a korisnici koji još uvek imaju neiskorišćene papirne parking karte, mogu da ih vrate i za tu vrednost biće im isplaćen novac. Parkiranje u zoniranom području grada, od početka rada e-Parkinga, plaća se putem SMS-a, ali i putem nove mobilne aplikacije „Parking servis“ ili kupovinom e-Satne karte. Vozačima, koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori ne ostavljaju dnevne parking karte, već izdaju elektronske dnevne parking karte. O izdatim e-Dnevnim parking kartama korisnici mogu da se informišu putem sajta Preduzeća www.parking-servis.co.rs, kao i preko nove aplikacije za mobilne telefone i da ih direktno plate putem sajta ili aplikacije. Dovoljno je da se registruju na aplikaciji i „Parking servis“ će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja.

image_printŠtampaj