Sistem „Oko sokolovo“ predstavljen u gradovima širom Srbije

Nakon prezentacije u Beogradu, Radna grupa JKP „Parking servis“ Beograd i Komunalne milicije predstavila je sistem „Oko sokolovo“ u gradovima koji su zainteresovani za njegovo uvođenje. S novim sistemom, na domaćem terenu, ove i prošle nedelje upoznati su predstavnici Niša, Novog Sada, Čačka, Subotice, Kragujevca, Kruševca i Užica, koji su izrazili želju da primene taj sistem, kako bi uveli komunalni red u svojim mestima.

Oko sokolovo_Uzice2

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da bi od naredne godine sistem „Oko sokolovo“ trebalo da kontroliše nepropisno parkiranje i u ovom gradu i dodala da bi se time uveo komunalni red i obezbedili prohodniji trotoari. Predstavnici Grada Novog Sada na sastanku sa Radnom grupom najavili su mogućnost uvođenja sistema elektronske kontrole parkiranja i u ovom gradu, a posle prezentacije u Čačku, gradonačelnik Milun Todorović je rekao da će i ovaj grad dobro razmotriti kako da primeni sistem „Oko sokolovo“ i tako oslobodi trotoare, koji su zauzeti bahato parkiranim vozilima. Subotica, kao moderan i inovativan grad, takođe se zalaže za implementaciju novih tehnologija, a nakon sastanka sa Radnom grupom iz Beograda, gradski menadžer Zagorka Panić izrazila je zahvalnost Gradu Beogradu što je i Subotica među gradovima kojima se nudi ovaj domaći sistem, kao i pomoć u vidu besplatnog softvera i obuke kadrova. Kragujevac i Kruševac su se, takođe, upoznali sa funkcijama koje ima „Oko sokolovo“, a gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je da će pokušati u narednom periodu da opremi grad ovakvim sistemom, jer je broj vozila sve veći, a broj parking mesta ograničen i da je to način da se problem nepropisnog parkiranja reši.

U Beogradu je, uz pomoć sistema „Oko sokolovo“, sprečeno zaustavljanje saobraćaja u najprometnijim ulicama, omogućen je bolji protok javnog prevoza i očišćeni su trotoari od bahato parkiranih vozila. Takođe, sistem je doprineo efikasnijoj kontroli plaćanja propisno parkiranih vozila.

image_printŠtampaj