Zamena papirnih parking karata

JKP „Parking servis“ Beograd obaveštava korisnike svojih usluga da do kraja juna ove godine, svim vozačima, koji imaju papirne parking karte, refundira novac u ukupnoj vrednosti vraćenih karata. Svi koji imaju neiskorišćene satne papirne parking karte mogu do 30. juna 2021. godine da ih zamene za novac na blagajnama Korisničkog servisa Preduzeća u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51.

Uvođenjem e-Parkinga, sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja, od avgusta 2020. godine, papirne parking karte zamenjene su elektronskim, a parkiranje u zoniranom području i na SMS parkiralištima plaća se slanjem SMS poruke, putem aplikacije „Parking servis“ i kupovinom e-karte na kiosku.

Novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja „Parking servis“ obavlja na osnovu Odluke o izmeni i dopuni Odluke o javnim parkiralištima, prelaskom na digitalno poslovanje.

Putem aplikacije „Parking servisa“ parkiranje se plaća SMS porukom, platnom karticom ili sredstvima deponovanim u samoj aplikaciji. Plaćanje direktno sa platnih kartica je opcija koju je „Parking servis“ uveo, pre svega, za strance i korisnike, koji parkiranje ne mogu da plaćaju putem mobilnih telefona, jer nemaju telefon sa mrežom domaćeg operatera.

„Parking servis“ poziva vozače da instaliraju besplatnu aplikaciju, koja će im omogućiti da brže pronađu slobodno parking mesto, ali i da jednostavnije, beskontaktno plate uslugu parkiranja.

image_printŠtampaj