Đaci vas mole, usporite pored škole

Kao društveno-odgovorno preduzeće, „Parking servis“ sprovodi akciju čiji je cilj da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima

Za sve đake prvake s teritorije 17 beogradskih opština, JKP „Parking servis“ već punih 12 godina održava edukativne, interaktivne predstave o pravilnom ponašanju u saobraćaju, pod nazivom „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

Predstavu izvodi predavač „Parking servisa“ uz pomoć saobraćajnog policajca i maskote akcije – zebre zvane Zebranko Brinić.

Na jednostavan, zabavan i deci prihvatljiv način, prvacima se objašnjava kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Đaci su, takođe, podstaknuti da aktivno učestvuju u predstavi, a kao nagradu za pokazano znanje dobijaju i prigodne poklone, uz obavezni, prepoznatljivi fluorescentni prsluk.

Tokom druženja dužeg od decenije, izvedeno je oko 2.000 predstava, zahvaljujući kojima je oko 190.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole.