Đačko parking mesto

Za „đačka“ parking mesta važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi, a prihod od naplate parkiranja na tim mestima namenjen je obližnjim školama

„Parking servis“ je 2015. godine pokrenuo akciju „Đačko parking mesto“ sa ciljem da školama, od prihoda ostvarenog naplatom parkiranja na jednom parking mestu, donira neophodna nastavna sredstva.

„Đačka“ parking mesta obeležena su u blizini svih osnovnih škola na području zonskog sistema parkiranja. Pred početak akcije organizovan je i likovni konkurs na temu idejnog rešenja table za obeležavanje „đačkog“ parking mesta. Na konkursu je učestvovalo više od 600 đaka prvaka, a umesto jednog, odabrana su tri rada, koja adekvatno zonama za parkiranje, krase ove table.

Kao društveno-odgovorno preduzeće, JKP „Parking servis“ ovim projektom pomaže osnovnim školama putem donacije tehničke opreme u cilju poboljšanja kvaliteta izvođenja nastave.Na početku školske 2016. godine „Parking servis“ je od naplate prihoda sa ovih, posebno obeleženih parking mesta, školama koje su deo ovog projekta, uručio računare, interaktivne table, razglase, multifunkcionalne štampače, projektore i fotoaparate.

Ova akcija, takođe, predstavlja još jedan način da se poveća saobraćajna bezbednost dece u zonama škola i da se skrene pažnja vozačima na dodatnu opreznost i sporiju vožnju.