Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ у Младеновцу

19.02.2016.

Представом у Центру за културу Младеновац на почетку другог полугодишта, ЈКП „Паркинг сервис“ Београд наставило је девети циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

Ђаци прваци из општине Младеновац имали су прилику да науче како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знаке. Кроз интерактивну представу деца су се дружила са предавачима „Паркинг сервиса“ и Одељења саобраћајне полиције Младеновца. Подршку је пружио и дечји хор „Чаролија“, који је отпевао добро познату песму „Чувајте нам ђаке“.

Менаџер града Београда Горан Весић том приликом истако је да је акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” једна од најбољих акција којом се сви веома поносе, а доказ за то је и њен континуитет.

- Током првог полугодишта покривено је шест општина у 54 школе, где је подељено око 6.000 светлоодбојних прслука. У другом полугодишту планирано је да се подели још око десет хиљада. Сва деца која крену у први разред на овај начин добију основну обуку о правилима понашања у саобраћају односно о безбедности у саобраћају – истакао је Весић и захвалио МУП-у, Саобраћајној полицији и „Паркинг сервису”, без којих ова акција не би била успешна свих ових година.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић казао је да ће се акција наставити јер је врло важно да се одговорно приступи овој теми. Он је додао да је око 300 малишана из Младеновца данас савладало основе понашања у саобраћају. Сваке године ова едукација уврштена је у план рада „Паркинг сервиса”, што показује колико је важна.

Председник Привременог органа општине Младеновац Владан Глишић рекао је да ће ова општина увек подржавати акције које за циљ имају већу безбедност најмлађих у саобраћају јер је то један од приоритета у њиховом раду.

Представници Града Београда, општине Младеновац и „Паркинг сервиса“ малишанима су поделили распореде часова и флуоресцентне прслуке, како би били уочљивији на путу до школе. Такође, за све школе са подручја општине Младеновац, „Паркинг сервис“ је обезбедио комплете одбојкашких, фудбалских и кошаркашких лопти.