Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ са првацима општине Врачар

15.12.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“ је групном едукативном представном о правилном понашању у саобраћају, за све прваке са општине Врачар у Београдском драмском позоришту, завршило први део јубиларног десетог циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“. У току првог полугодишта школске 2016/2017 године, кроз игру и забаву, ђаци са ове и са још пет градских општина, научили су како да се безбедно понашају на путу од куће до школе.

Менаџер града Београда Горан Весић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, председник општине Врачар др Милан Недељковић и представници Управе саобраћајне полиције Републике Србије и Града Београда, присуствовли су групној представи пружајући подршку „Паркинг сервису“ у овој друштвено-одговорној кампањи.

Едукативно-забавну представу за ђаке прваке са општине Врачар, уз пратњу дечјег хора „Чаролија“, одржали су предавач из „Паркинг сервиса“ и саобраћајни полицајац. Они су на једноставан и првацима прихватљив начин објаснили како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. Ђаци су, такође, подстакнути да активно учествују у едукацији путем провере знања које су стекли током предавања и као награду добили су флуоресцентне прслуке и квиз књиге „Шта знаш о саобраћају“, а њихове школе комплете лопти.

Менаџер града Београда Горан Весић је рекао да је акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” прави пример како јавно предузеће део профита одваја и за друштвено корисне акције.

– Едукација деце о безбедности у саобраћају је можда и најважнија за друштво. „Паркинг сервис” већ десет година спроводи ову акцију, кроз коју је прошло 120.000 првака, док ће до краја ове школске године едукацију о основама о безбедности у саобраћају проћи око 16.000 ђака. Ово је једна од најстаријих и најбољих акција коју има Град Београд. На овој представи смо видели да деца знају сва правила у саобраћају, што је и суштина акције – истакао је Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић истакао је важност акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ за безбедност најмлађих у саобраћају.

- Од почетка ове школске године је око 3.500 ђака првака кроз интерактивну представу о безбедности у саобраћају научило како и да се понаша у саобраћају. Обишли смо 40 основних школа са територија општина Раковица, Барајево, Сурчин, Лазаревац, Сопот и сада смо на Врачару. До краја школске године ће сви прваци са територије Београда научити основна правила понашања у саобраћају. Апелујемо на возаче да обрате пажњу када пролазе поред школа, али и да своја возила паркирају на ђачко место јер приход од наплате иде школама – објаснио је Чупковић.

Недељковић је захвалио „Паркинг сервису” што је баш завршну итерактивну представу организовао у Београдском драмском позоришту. Он је додао да на територији општине Врачар има шест основних школа, а данас је едукацији присуствовало више од 300 првака.

– Импресивно је то што су деца савладала основне лекције о саобраћају. Веома је важно и да возачи више обрате пажњу на пешачке прелазе, семафоре и знаке. Све ово показује да смо на озбиљан начин приступили заштити младих у саобраћају – нагласио је Недељковић.