БГ пракса 2014

08.12.2014.

Пети пут за редом ЈКП „Паркинг сервис“ учествовало је у програму БГ пракса, а овогодишњим практикантима, за успешно завршени програм, данас су свечано уручени сертификати у Старом двору.

[caption id="attachment_16963" align="aligncenter" width="600"] Практиканти „Паркинг сервиса"[/caption]

Студенти, у зависности од интересовања или стручног образовања, бирају сектор у коме ће обављати праксу. Ове године Никола Крајиновић, директор Сектора паркиралишта, и Александра Лукић, саобраћајни инжењер из Сектора паркиралишта били су ментори Данијелу Стошићу са Факултета организационих наука и Николи Димитријевићу са Саобраћајног факултета. Опредељење за праксу код нас образлажу тиме да се као предузеће „Паркинг сервис“ истиче новим пројектима и начином пословања.

У Пројектном бироу, под менторством Мирјане Сикимић, шефа пројектног бироа, била је Александра Кресоја студент мастер студија на Архитектонском факултету. За њу Мирјана каже да је „увек жељна знања, студиозно и одговорно приступа проблемима, а да је, такође, значила и њена помоћ у раду сектора“.

О пракси у ЈКП „Паркинг сервис” Милош Радивојевић, координатор за људске ресурсе, каже да „када је пре пар година покренута иницијатива за БГ праксу мишљења су била подељена. Током пет циклуса праксе, која су до сада организована, чак и они који су у почетку били резервисани према целом пројекту имали су прилику да се увере у позитивне ефекте”.

[gallery link="file" ids="16957,16960,16958"]

Програм стручних пракси омогућава студентима завршних година студија и постдипломцима да стекну практично знање и искуство. Под покровитељством Скупштине града Београда и у сарадњи са Центром за развој каријере, организована је двомесечна стручна пракса у државним предузећима за студенте Београдског Универзитета, позната под називом БГ пракса 2014.

До сада је кроз програм прошло више од 1.200 студента са 24 факултета, oве године у програму је учествовало 17 градских предузећа, 18 организационих јединица Градске управе, 14 установа културе, 11 градских општина, пет спортских центара и Градско веће.