Велика акција „паука"

04.07.2015.

У великој заједничкој акцији Интервентне јединице београдске полиције, Саобраћајне и Комуналне полиције, Комуналне инспекције и ЈКП „Паркинг сервис“ синоћ су уклоњена многобројна непрописно паркирана возила.

Током ноћи уклоњено је више од четрдесет аутомобила, који су били непрописно паркирани око угоститељских објеката из Улице Страхињића Бана и околних улица на Дорћолу у центру града и из улица око Храма Светог Саве на Врачару, а потом и са зелених површина испред сплавова и ноћних клубова.

Према речима директора ЈКП „Паркинг сервис“ Андрије Чупковића, увођење комуналног реда је приоритет овог предузећа, са посебним акцентом на очување безбедности свих учесника у саобраћају.

„Ноћашња појачана контрола поштовања саобраћајних прописа је наставак заједничког залагања свих служби у граду да се очува комунални ред. На тај начин јасно стављамо до знања свим возачима да нема повлашћених и да саобраћајни прописи морају да се поштују. Нећемо дозволити да већина грађана буду жртве неодговорних појединаца који се паркирају испред кафића, док на 20-так метара даље имају слободно паркинг место. Нажалост, сваког дана дешава се да наша дизалица изађе да уклони такво возило, а наши радници, према постојећим законским прописима морају да сачекају три минута током којих несавесни возач има право да се препаркира. И управо зато смо покренули иницијативу за измену постојећег Закона о безбедности саобраћаја. Наша иницијатива је да се органичи време чекања возача непрописно паркираног возила, што значи да може бити кажњен чим се уочи прекршај који је направио, а  „Паркинг сервис" без чекања, да уклони аутомобил." - нагласио је Чупковић.

Патроле Kомуналне и Саобраћајне полиције написале су током ноћи између петка и суботе педесет прекршајних налога и обавештења.

[gallery link="file" columns="4" ids="19957,19959,19960,19961"]

Захваљујући доброј координацији и комуникацији градских служби, али и редовним акцијама уклањања непрописно паркираних аутомобила које спроводе Комунална, Саобраћајна полиција и ЈКП „Паркинг сервис“ резултати нису изостали. У свакој следећој акцији је знатно мање возила затечено у прекршају.