Гаража „Пионирски парк“ добија лифт

10.11.2017.

ЈКП „Паркинг сервис“ започело је радове на уградњи лифта за кориснике у гаражи „Пионирски парк“. Планирано је да лифт почне са радом крајем фебруара 2018. године.

Подземна гаража „Пионирски парк“ по први пут ће, од изградње 2005. године, добити лифт за кориснике. Ово ће умногоме подићи квалитет услуга које пружа ова гаража, јер ће олакшати приступ особама са инвалидитетом, али и особама које се отежано крећу.

Планирано је да лифт буде постављен уз постојеће степениште, које излази на Улицу Драгослава Јовановића, у близини благајне и станицe за плаћање паркирања, а улаз ће бити у висини тротоара. Лифт ће бити носивости 630 kg, односно за 8 особа, а пролазиће кроз све три подземне етаже ове гараже, што значи да ће сва паркинг места бити лакше доступна корисницима.

Гаража „Пионирски парк“ ће током радова на уградњи лифта радити незнатно смањеним капацитетом, за 30 паркинг места, што се неће озбиљније одразити на функционисање гараже. Излаз из гараже биће успорен због затварања једне траке Улице Драгослава Јовановића.

ЈКП „Паркинг сервис“ се одлучило за уградњу лифта у гаражи „Пионирски парк“ у оквиру свеукупног подизања квалитета својих услуга, а у циљу савременог функционисања свих вишеетажних јавних гаража. Ове године је и гаража „Обилићев венац“, у склопу комплетне реконструкције и надоградње, по први пут од изградње 1975. године, добила лифт за кориснике. Гараже „Зелени венац“ и „Масарикова“ такође имају уграђене лифтове за кориснике.

[gallery link="file" ids="36396,36397,36398"]