Донирани бицикли и кациге Заводу за васпитање деце и омладине

30.09.2016.

ЈКП „Паркинг сервис”, у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије, а уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Агенције за безбедност саобраћаја (АБС), данас је у Заводу за васпитање деце и омладине у Београду донирао бицикле и бициклистичке кациге у циљу развијања свести о безбедности у саобраћају код социјално угрожених категорија друштва.

- Већ годинама, традиционално, реализујемо пројекте у сарадњи са АМСС, којима се апелује на возаче да воде рачуна о безбедности свих учесника у саобраћају. Кроз пројекат доделе бицикла и кацига социјално угроженим категоријама трудимо се, пре свега да их обрадујемо, али, што је још важније, да им омогућимо услове за безбедну вожњу. – рекао је извршни директор за правне, комерцијалне и финансијске послове ЈКП „Паркинг сервис“ Небојша Перић.

Он је нагласио да „Паркинг сервис“, као друштвено-одговорно предузеће, свим ђацима првацима београдских основних школа већ десету сезону за редом поклања светлоодбојне прслуке, а током претходне године донирао је више од 1000 бициклистичких кацига, као и светла за бицикле, а све у циљу повећања безбедности и малих и великих учесника у саобраћају. У сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и удружењима бициклиста, на 30 локација у граду постављени су нови паркинзи за бицикле, такозвани „П“ профили.

На конференцији за медије, одржаној овом приликом, присутнима су се обратили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, председник АМСС Мирко Бутулија, представница АБС-а Мила Лазаревић и директор Завода за васпитање деце и омладине Драган Роловић.

Министар Александар Вулин истакао је да је дужност министарства да континуираним радом допринесе бољем развоју ове деце, посебно се захваливши АМСС и ЈКП „Паркинг сервис” на иницијативи коју су овом акцијом показали, уз напомену да би сви чиниоци нашег друштва требало да својим радом допринесу бољем и сигурнијем развоју све деце у Србији.

Председник АМСС Мирко Бутулија изразио је наду да ће данашња акција допринети већем укључивању деце која немају прилику да о безбедности у саобраћају уче у кругу својих породица и да ће Завод за васпитање деце и омледине на најбољи начин умети да искористи донацију коју је данас примио.

Агенција за безбедност саобраћаја за ову прилику обезбедила је деци из Завода рефлектујуће прслуке, светла и флашице за бицикле, како би на што бољи начин допринела спровођењу ове акције која је неизбежан корак на путу ка безбедном учествовању у саобраћају, истакла је Мила Лазаревић.

Директор Завода за васпитање деце и омладине Драган Роловић захвалио се представницима свих институција, које су покренуле ову иницијативу, што је, како је навео, од немерљивог значаја за децу која нису имала прилику да одрастају у здравом окружењу.

Представници АМСС-а ће у Заводу за васпитање деце и омладине током наредне недеље одржати предавање на тему безбедности у саобраћају, како би што већи број деце едуковали и подстакли развијање свести о саобраћајној култури у свим социјалним слојевима нашег друштва.