Електронска паркинг карта

01.03.2017.

ЈКП „Паркинг сервис“ је увео нову услугу куповине повлашћене паркинг карте електронским путем. Станари и правна лица, који испуњавају услове за добијање месечне повлашћене паркинг карте (ППК) у оквиру зонског система паркирања, од данас имају могућност да je добију и продуже, без доласка у пословнице „Паркинг сервиса“.

Корисници могу електронски да поднесу захтев за издавање повлашћене карте преко портала „Паркинг сервиса“ или мобилне апликације, затим да је плате путем е-банкинга, након чега ће им бити активирана месечна повлашћена карта.

[gallery ids="33052,33051,33050"]

„Паркинг сервис“ је изашао у сусрет иницијативи корисника, који у све већем броју плаћају електронским путем, и овим потезом показао да иде у корак са новим технологијама. Данас је први пут, после 15 година од увођења зонског система паркирања, станарима и правним лицима омогућено да електронски поднесу захтев за повлашћену паркинг карту и да све обавезе плаћања регулишу из свог дома или канцеларије. Подизање нивоа квалитета услуга „Паркинг сервиса“, на коме константно радимо, не значи и подизање цена, јер смо, свесни економске ситуације, станарима омогућили да електронску карту и даље купују по повлашћеној цени од 457 динара на месечном нивоу. Ово је само први корак на путу ка електронском пословању предузећа, јер у наредном периоду планирамо и новине у гаражама и паркиралиштима“, рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, поводом увођења услуге куповине повлашћене паркинг карте електронским путем.

До eлектронске паркинг карте грађани ће моћи да дођу, тако што се најпре региструју на порталу portal.parking-servis.co.rs, путем корисничког имена и лозинке, а потом попуне захтев. Уколико испуњавају неопходне услове, добиће потврду да је захтев одобрен, као и предрачун за тражене услуге, које могу платити онлајн. Осим електронским путем, уплату могу да обаве као и до сада - у пошти, банци или на шалтеру „Паркинг сервиса“.

По евидентирању уплате, подносилац захтева добија е-маил да је паркинг карта активна, као и податке о зони и периоду важења. Повлашћена карта се активира најраније трећег дана од дана креирања захтева и плаћања, а издаје се на временски период од најмање месец дана и највише 12 месеци. Сваки станар може на своје име купити највише две месечне повлашћене паркинг карте.

Порталу корисници могу приступити и преко званичне веб презентације „Паркинг сервиса“ на адреси www.parking-servis.co.rs, где се налази и детаљно упутство о поступку добијања, односно продужења електронске паркинг карте.