Завршено уређење још четири станарске гараже

28.06.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ завршило је радове у четири гараже са резервисаним паркинг местима, „Војвођанска 11-15“, „Војвођанска 111-115“, „Милеве Марић Ајнштајн“ и „Душана Вукасовића“. У овим станарским гаражама, након завршетка радова, на преко 12.000 m2 простора, претплатницима је на располагању 420 новоуређених паркинг места за аутомобиле и 32 паркинг места за мотоцикле. Након завршених радова, помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић обишли су станарску гаражу „Душана Вукасовића“.

[gallery link="file" columns="4" ids="38677,38676,38675,38674,38673,38672,38671,38670"]

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић је истакао да су гараже „Паркинг сервиса” рађене по свим светским стандардима.

– Град Београд и „Паркинг сервис” заједно раде на унапређењу и повећању броја паркинг места и данас можемо да видимо како изгледају гараже на Зеленом и Обилићевом венцу које смо реновирали, а будућа на Студентском тргу ће сигурно допринети не само повећању броја паркинг места већ и функционисању ужег центра града. За њу смо добили грађевинску дозволу и пријаву радова, а треба споменути и планирану гаражу у Кнеза Милоша која ће много значити како за функционисање саобраћајних токова тако и за еколошку ситуацију у граду – рекао је помоћник градоначелника.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић је подсетио да су аутомобили паркирани више од 90 одсто времена и да оваква паркиралишта морају да постоје.

– Пре четири-пет година Грађевински факултет је дао налог да се, због лошег стања затворе централне градске гараже. Ми смо кренули у инвестиције и резултат тога је да смо пре неколико дана добили плакету „зелене гараже” и да смо, поред 16 таквих у Америци и једне у Кини, ми једини у Европи који смо добили ово признање. Да би добили такав сертификат морали смо да испунимо 150 предуслова, а као што смо на Обилићевом венцу поставили бицикле и радионицу за њих, тако почињемо и са новим стандардом у станарским гаражама, где се од сад може наћи и мини-радионица у којој се могу извршити ситне поправке. Коришћене су боје на природној бази, све је по највишим стандардима и никада више нећемо дозволити да наши суграђани користе паркиралишта која су у девастираном стању – рекао је Чупковић.

[gallery link="file" columns="4" ids="38666,38667,38668,38669"]

„Паркинг сервис“ је, у склопу акције уређења свих паркинг објеката са резервисаним паркинг местима за унапред познате кориснике, у још четири станарске гараже завршио опсежне радове. У овим гаражама саниране су конструкције оштећене услед цурења кишнице и урађена нова хидроизолација, како унутар објеката, тако и на платоима изнад гаража. Више од 7.000 m2 подова је поправљено и премазано специјалном бојом против проклизавања, 2.600 m2 је обојено бојом за бетон, а 1.100 m2 посебном емулзијом за освежавање асфалтних површина. Окречено је око 17.500 m2 зидова, плафона и стубова, као и фасадних зидова код улаза и излаза из гаража. Проверене су све инсталације и отклоњени уочени недостаци.

Комплетно осветљење гаража је осавремењено уградњом лед светиљки и постављањем детектора покрета, а на улазима и излазима сваке од гаража сада се налазе нове светлеће рекламе. У све четири гараже инсталиран је видео надзор, па је безбедност возила у гаражи сада на вишем нивоу. У гаражама је освежена хоризонтална и вертикална сигнализација, а постављене су и нове инфо табле за кориснике. На вратима за улаз пешака уведена је контрола приступа, што значи да је улазак у гаражу могућ само са корисничком паркинг картицом. На задовољство корисника, у све четири гараже на располагању је кутија са основним алатом за мање поправке аутомобила.

Запослени, који раде у гаражи „Милеве Марић Ајнштајн“, добили су новоизграђен канцеларијски простор и тоалет, а корисницима гараже „Војвођанска 11-15“ од сада је на располагању нови тоалет. У преосталим гаражама сређени су постојећи канцеларијски простори и тоалети.

„Паркинг сервис“ завршетком ових радова приводи крају сређивање јавних и станарских гаража којима управља.