Завршено уређење још четири станарске гараже

28.02.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ завршило је радове у још четири гараже са резервисаним паркинг местима, у склопу акције уређења свих паркинг објеката овог типа, којима управља ово предузеће. Након завршетка радова у станарским гаражама „Јурија Гагарина 1“, „Јурија Гагарина 2“, „Олге Алкалај“ и „Др Ивана Рибара“, корисницима је на скоро 3.000 m2 простора на располагању 100 новоуређених паркинг места за аутомобиле и 5 паркинг места за мотоцикле.

У гаражама су саниране конструкције оштећене услед цурења кишнице, урађена је хидроизолација, како унутар објеката, тако и на платоима изнад гаража, а комплетне инсталације су проверене и уочени недостаци отклоњени. Око 2.600 m2 подова поправљено је и премазано специјалном бојом против проклизавања, односно посебном емулзијом за освежавање асфалтних површина. Окречено је око 6.000 m2 зидова, плафона и стубова, као и фасадних зидова код улаза и излаза из гаража. У гаражама је освежена хоризонтална и вертикална сигнализација, а красе их и нове инфо табле за кориснике.

Комплетно осветљење гаража „Јурија Гагарина 1“, „Јурија Гагарина 2“, „Олге Алкалај“ и „Др Ивана Рибара“ осавремењено је уградњом лед светиљки и постављањем детектора покрета, а на улазима и излазима сваке од гаража постављене су нове светлеће рекламе.

У склопу уређења система видео надзора уведене су нове инсталације, а у свакој од четири станарске гараже направљена је и сервер соба. Значајна новина је и контрола приступа на улазима за пешаке, која ће безбедност гаража подићи на још виши ниво. У свакој гаражи корисницима је на располагању и кутија са основним алатом за мање поправке аутомобила.

[gallery link="file" columns="4" ids="37408,37407,37412,37411"]

Градски менаџер Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић обишли су данас новоуређене гараже. Весић је подсетио да је недавно на Новом Београду уређена и гаража код Центротекстила са 70 паркинг места и најавио сређивање још пет станарских гаража.

- У наредном периоду уредићемо станарске гараже у улицама Душана Вукасовића, Гандијевој, Војвођанској и Милеве Марић Ајнштајн. Овим акцијама показујемо да нам је стало да, поред јавних, уредимо и све станарске гараже у престоници – навео је градски менаџер.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић је рекао да ће радови на следећих пет станарских гаража почети 1. априла и да се очекује да буду завршени за два до три месеца.

- Уређење станарских гаража по европским условима постао је станадард у овом предузећу и више неће бити могуће да гараже старе 30, 40 година не буду реновиране, - истакао је Чупковић.

Да подсетимо, „Паркинг сервис“ је током 2017. године, кроз редовно текуће одржавање, комплетно уредио 8 гаража са резервисаним паркинг местима и то „27. марта“, „Радивоја Кораћа“, „Краља Милутина“, „Пожаревачка“, „Милешевска“, „Медаковић 1“, „Медаковић 2“ и „Центротекстил“.

Редовним одржавањем паркинг објеката којима управља, али и увођењем нових функционалности, „Паркинг сервис“ непрестано подиже квалитет услуга које пружа корисницима.

[gallery link="file" columns="4" ids="37409,37410,37406,37419"]