„Зелени паук“ поново у акцији

05.08.2018.

На иницијативу Комуналне полиције, у координацији са Комуналном инспекцијом, Саобраћајном полицијом и ЈКП „Паркинг сервис“, синоћ је спроведена велика акција уклањања непрописно паркираних возила са шеталишта и зелених површина на Ушћу и испред Музеја савремене уметности.

Патрола Комуналне полиције написала је преко 160 прекршајних налога несавесним возачима. Техничку подршку у организацији ове акције пружио је „Паркинг сервис“ са десет дизалица, које су уклањале непрописно паркирана возила по налогу комуналне инспекције и саобраћајне полиције. Током ноћи уклоњено је око 130 бахато паркираних аутомобила.

[gallery link="file" columns="4" ids="39045,39042,39044,39043"]

Иван Дивац, в.д. начелника Комуналне полиције града Београда, изјавио је да је неопходно санкционисати непримерно понашање возача како би се очувао комунални ред.

- Комунална полиција иницирала је акцију уклањања непрописно паркираних аутомобила у приобалном делу града, јер је током летњих месеци, у сезони када су активни ноћни клубови на води, велики број оних који редовно занемарују правила лепог понашања користећи парк на Ушћу као паркинг. На реду је да ови упорни и бахати појединци буду кажњени на адекватан начин, одношењем возила и издавањем казни на лицу места у виду прекршајних налога. На тај начин јасно стављамо до знања свим возачима да нема повлашћених и да комунални прописи морају да се поштују. Одлучни смо у намери да очувамо тек обновљене зелене површине у овом парку, који је предвиђен за рекреацију и уживање, као и за игру најмлађих у природи, – изјавио је Дивац.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић је рекао да се сваког дана овом предузећу обраћа велики број мајки с децом, бициклиста, старијих суграђана, који не могу да прођу од бахато паркираних аутомобила.

- Одазвали смо се позиву Комуналне полиције да пружимо техничку подршку у акцији сузбијања несавесног паркирања. Вечерас смо прошли кроз уређени део парка и затекли стазе и зелене површине пуне непрописно паркираних аутомобила. То је слика која нарушава углед Београда, који је у овом периоду пун туриста, а да не говоримо о угроженој безбедности свих посетилаца овог дела града. Овом приликом апелујем на возаче да не паркирају зеленим површинама и верујем да ћемо великим акцијама уклањања непрописно пракираних возила утицати на промену свести грађана, да парк није паркинг већ да је намењен шетачима, деци и бициклистима. Док год буде било бахато паркираних возила, дизалице „Паркинг сервиса“ ће неуморно помагати надлежним органима у њиховом уклањању. Вратићемо паркове деци, зелене оазе шетачима, – рекао је Чупковић.

Подсећамо, непрописно паркиране аутомобиле грађани могу да пријаве на бесплатни број „Бео-ком сервиса“ 0800 110 011 и Корисничком сервису „Паркинг сервиса“ на тел. 011/30 35 400.

Aкција уклањања непрописно паркираних возила, организована током ноћи, спроведена је без већих проблема захваљујући доброј координацији и комуникацији градских служби.