Искуства у раду италијанских марина применићемо и у Београду

17.04.2015.

Делегација ЈКП „Паркинг сервис“, предвођена директором Андријом Чупковићем, посетила је са градским секретаром за саобраћај Душаном Рафаиловићем Сајам теретних возила „TRANSPOTEC LOGITEC“ у Верони и наутичку марину на полуострву Сирмиони. Како „Паркинг сервис” планира изградњу марине „Ада Циганлија” у Чукаричком рукавцу у Београду, представници овог предузећа разговарали су о искуствима у раду марина и примерима добре праксе, који могу да буду значајни и за Београд.

[gallery link="file" ids="18686,18683,18682"]

„Наша визија је да обезбедимо више од 600 места за везове чамаца и бродова у марини „Ада Циганлија” и да изградимо прву бензинску пумпу на води за пловила. Тренутно припремамо студију, у којој ћемо, кроз анализу постојећег стања, предложити потребне кораке за реализацију комплетног пројекта марине „Ада Циганлија”. У студији примењујемо искуства из наутичких марина које смо обишли, најпре у Бечу, а сада и на овом италијанском полуострву. Искористићемо и уважити све савете које добијемо у земљама у окружењу које већ имају марине, како бисмо у Чукаричком рукавцу изградили модерну марину.“ – рекао је Чупковић.

[gallery link="file" ids="18684,18687,18685"]

На Сајму теретних возила, делегација се упознала са новитетима у опреми за дизалице, које у свом раду користи „Паркинг сервис“.