Лепше лице „Паркинг сервиса“

27.04.2015.

Радници ЈКП „Паркинг сервис“ од данас раде у новим униформама. Паркинг сервис је купио више од 800 нових комплета одеће и обуће за запослене чија природа посла захтева рад на терену, рад са корисницима или у радионицама. У питању је одећа и обућа од природних материјала, која омогућава запосленима да се осећају пријатно и комотно.

Паркинг контролори, њих 132, који радно време проводе на улици, у свим временским приликама, наплаћујући и контролишући паркирање, добили су квалитетну одећу од природних материјала, употпуњену кабаницама и качкетима. Сваком од њих припале су и кошуље кратког рукава, два пара панталона и пролећна јакна. Више од 160 инкасаната који раде у гаражама и на паркиралиштима, као и домаћини ових објеката, добили су нове униформе које се састоје од летњих панталона, поло мајица, ципела, кабанице и качкета.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић каже да су запослени у свим секторима добили нове униформе, а да је по први пут набављена и одећа и обућа за раднике ангажоване преко Омладинских задруга и Агенција, који раде као помоћ на „пауку“ или као инкасанти.

„Надам се да ће запослени бити задовољни одећом, коју смо купили од домаће државне компаније Yumco, и обућом коју смо купили такође од државне фирме Стил из Зрењанина. Набавку смо покренули прошле године када сам угледао контролора у поцепаним ципелама. Био сам затечен, нисам могао да верујем да људи који раде на улици и током дана препешаче километре, немају адекватну обућу. Инсистирао сам на набавци квалитетних ципела и униформи. Одећа, коју је Паркинг сервис сада набавио за запослене далеко је квалитетнија и модернијег дизајна од претходне, а природни материјали од којих је направљена у потпуности одговарају условима у којима раде. Посао су добиле државне фирме, у којима раде особе са инвалидитетом, те смо и на тај начин показали да смо друштвено–одговорно предузеће, које потпомаже домаћу текстилну индустрију“ каже Чупковић.

[gallery columns="4" link="file" ids="18781,18780,18787,18785,18782,18786,18783,18784"]

Иако одело не чини човека, у комуникацији са корисницима, веома је битан изглед наших запослених, па су мушке и женске комплете летњих униформи добили и запослени у Корисничком сервису. Ново радно летње одело добили су и возачи, радници у радионицама, магационери, радници на техничком прегледу, референти аутоматике, радници одржавања и Пројектни биро. Одела су прилагођена специфичним условима за рад и лако се одржавају.