Марибор заинтересован за београдски софтвер за контролу и наплату паркирања

17.06.2015.

[separator to="20"]

Градски менаџер Горан Весић, секретар за саобраћај града Београда Душан Рафаиловић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић, угостили су представнике града Марибора и представили им функционисање система контроле и наплате пракирања у Београду.

[separator to="1"]

После посете наше делегације Марибору, у априлу месецу ове године, и презентације наплате паркирања путем мобилног телефона, представници града Марибора, саветник градоначелника Игор Кос, шеф Комуналне службе Урош Коси, шеф Редарске службе Митја Сенекович и шеф Одржавања паркирнг система Грегор Шегула, налазе се у дводневној посети Београду током које ће се на лицу места упознати са системом функционисања ове услуге. С обзиром да се паркирање у Марибору још увек плаћа куповином карте и не постоји могућност плаћања путем мобилног телефона, словеначки градски челници веома су заинтересовани за систем контроле и наплате паркирања путем СМС-а, који се примењује у Београду дуги низ година.

[separator to="1"]

Према речима директора ЈКП „Паркинг сервис” Андрије Чупковића, београдски паркинг менаџмент систем обједињује функције наплате и контроле тако што паркинг компанијама омогућава да управљају процесом пружања услуга паркирања и наплате, док корисницима олакшава процес плаћања паркирања путем слања СМС поруке са мобилног телефона.

[separator to="1"]

„Имамо најсавременији могући систем наплате и контроле паркирања, који се примењује у Београду, и са њим излазимо на тржиште. Наше знање и искуство, такозвани „кноw хоw“, понудићемо свим заинтересованим локалним саомоуправама које желе да га примене и његовом продајом омогућићемо додатни прилив средстава у буџет града Београда. Већ смо разговарали са многим представницима градова у региону, привлачимо потенцијалне купце и отварамо нова тржишта.“ – истакао је Чупковић.

[separator to="1"]

Градски менаџер Горан Весић подсетио је да је „Паркинг сервис“ прошле године обезбедио, први пут од увођења зонског система, да наплату паркирања путем СМС-а у Београду, раде српске фирме, које су победиле на тендеру и израдиле софтвер.

[separator to="1"]

„Београдски „Паркинг сервис” сада нуди наш београдски производ другим градовима и тако отвара могућност да га извеземо у Европску унију. Његовом продајом омогућићемо додатни прилив средстава у буџет града.“ – додао је Весић.

[separator to="1"][gallery link="file" ids="19738,19741,19743,19740,19742,19739"] [separator to="1"]

У сарадњи са Српско-словеначким пословним клубом, Град Београд ће наставити да промовише паркинг менаџмент систем и у другим словеначким градовима, док „Паркинг сервис“ константно ради на унапређењу система како би корисницима омогућио бољу услугу за плаћање паркирања. Тренутно, ово предузеће, развија и андроид апликацију „Старт-Стоп“ систем са циљем да возачима омогућити, примера ради, да плате сат времена паркирања у једној зони, а затим да „зауставе време”, и касније, када им одговара, да се потом врате у зону за коју су платили паркинг и тако наставе са коришћењем плаћеног времена паркирања.