Настављена еко-кампањa „Аутомобил паркирај, околину сачувај“ у Нишу

23.07.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд и данас је учествовало у промоцији еко-кампање „Аутомобил паркирај, околину сачувај” на Тргу краља Милана у Нишу. Кампања се спроводи широм земље са циљем да се укаже на фаталне последице утицаја аутомобилског саобраћаја на животну средину и неопходност развоја еко мобилности.

Уз поруку „Промени себе, не природу“, учесници кампање указали су да је бицикл алтернатива аутомобилском саобраћају, уз чију употребу би се смањиле гужве и загађење у граду. Као пример добре праксе у овом домену представљена је акција „Паркирај и бициклирај“ београдског „Паркинг сервиса“.

„Паркинг сервис“ може да се похвали и низом других пројеката, који показују да ефикасно управљање паркирањем може да има еколошке, економске, али и велике бенефите по здравље људи – од акције „Паркирај и вози се“, преко пуњача за електричне аутомобиле, соларних панела и соларних електрана, сензора, ЛЕД осветљења и др.

Кампањом промовише се и подстиче прелазак на одрживе видове саобраћаја, као што су јавни превоз, пешачење и електрични аутомобили, који су енергетски ефикасни, мање загађују животну средину и утичу на мобилност и квалитет живота у градовима.

Данашњој промоцији кампање „Аутомобил паркирај, околину сачувај” у Нишу присуствовали су Весна Митровић, начелница Oдељења за заштиту ваздуха и озонског омотача Министарства заштите животне средине, Раденко Вуковић, председник Удружења паркиралишта Србије, Дејан Димитријевић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш и Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд.

Еко-кампању „Аутомобил паркирај, околину сачувај” спроводи Удружење паркиралишта Србије, чији је „Паркинг сервис" оснивач и члан, уз подршку Министарства заштите животне средине и Привредне коморе Србије, и трајаће до новембра 2018. године.

[gallery link="file" ids="38917,38910,38909"]