На захтев грађана ново паркиралиште на Новом Београду

29.11.2015.

На захтев грађана ново паркиралиште на Новом Београду

Ново паркиралиште у Булевару Зорана Ђинђића, са укупно 308 паркинг места, данас је званично отворено и дато грађанима на употребу. Градски менаџер Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директори „Паркинг сервиса”, „Зеленила – Београд” и „Београд-пута” Андрија Чупковић, Слободан Станојевић и Иван Тејић изразили су том приликом велико задовољство што је решен један велики проблем житеља овог дела Новог Београда.

– Проблем паркирања на овој локацији био је веома изражен јер има велик број пословних и стамбених зграда. Било је и отежано одвијање саобраћаја, а пешаци су били угрожени. Зато је део слободног простора на овој великој саобраћајници претворен у паркиралиште, а део је озелењен. Више од 1.200 грађана потписало је петицију за ово паркиралиште, што представља добар пример како они могу да утичу на сређивање града – истакао је Весић.

Градски менаџер је прецизирао да проблем недостатка паркинг места представља један од три највећа проблема у Београду и подсетио да је недавно и на Врачару урађено 380 нових паркинг места. Град је одлучан да, корак по корак, овај проблем решава, истакао је Весић.

Душан Рафаиловић је најавио да ће се следеће године радити паркинг гаража на Студентском тргу, а на сличан начин, као и у Булевару Зорана Ђинђића, изградиће се и паркиралиште у Улици Здравка Челара, са 220 нових паркинг места. Слободан Станојевић је прецизирао да су на овом потезу екипе „Зеленила” посадиле четири хиљаде квадрата травног бусена и деведесет садница јавора и липе, са посебним системом за наводњавање.

Паркинг у Булевару Зорана Ђинђића уредило је предузеће „Београд-пут”. Радови на уређењу дела саобраћајнице Булевара Зорана Ђинђића изведени су у постојећој регулацији, изградњом саобраћајних површина, тј. саобраћајнице са управним паркинзима у средњем разделном појасу и паркинга под углом у ивичном зеленом појасу на делу катастарске парцеле 6657 КО Нови Београд, која представља парцелу улице.

Радови, који су трајали 80 дана, завршени су у предвиђеном року.