Нижа цена дневнe паркинг карте у ПЛАВОЈ ЗОНИ и попуст од 50% за плаћање у року од осам дана

08.07.2015.

Град Београд је на предлог ЈКП „Паркинг сервис“ снизио цену дневне карте односно налога за плаћање паркирања у плавој зони за све кориснике услуге паркирања возила на општим пакиралиштима у овој зони, физичка и правна лица.

Нова цена дневне паркинг карте у плавој зони од данас је 720,00 динара, што практично значи да они који добију налог за плаћање дневне карте имају могућност да га регулишу у периоду од осам дана по упола нижој цени тј. за 360,00 динара. Они који прекораче рок за плаћање од осам дана од датума издавања, плаћају пун износ. Према речима директора ЈКП „Паркинг сервис“ Андрије Чупковића, ово предузеће је прошле године финансијски консолидовано и има могућности да за своје кориснике уведе олакшице при плаћању паркирања.

„На иницијативу општине Земун и ЈКП „Паркинг сервис“ градоначелник је донео Одлуку о смањењу цене дневне карте у плавој зони. Како је цена дневне паркинг карте била 1870,00 динара у свим зонама, сматрао сам да је логично и праведно према нашим корисницима да њена цена у зони која нема временско ограничење и налази се ван централног градског језгра, буде знатно нижа. Свестан сам економске ситуације и могућности наших грађана, и зато усклађујемо цене и квалитет услуга које пружамо. Грађани треба да знају како се троши њихов новац којим они свакодневно плаћају паркирање.“ – навео је Чупковић.

Цена паркирања на општим паркинг местима у зони без временског ограничења је 35,00 динара по започетом часу, док је цена вишесатне карте за паркирање 285,00 динара. Нова цена дневне паркинг карте односно налога је 720,00 динара тј. 360,00 уколико се плати у року од осам дана од дана издавања, а ова карта тј. налог важи од тренутка издавања до истог времена у првом следећем дану у коме се наплаћује паркирање.