Нова, шира паркинг места за возила особа са инвалидитетом

08.02.2016.

ЈКП „Паркинг сервис” почело је са новим начином обележавања паркинг места за возила особа са инвалидитетом у јавним гаражама и на паркиралиштима, a која ће бити доста шира од постојећих.

Новим начином обележавања паркинг места за возила ове категорије возача биће укупне ширине 3,5 м тј. шира за додатну траку од 1,3 м и омогућаваће комотно излажење и улажење у возило. Често се дешавало да је размак између паркираних аутомобила толико мали, да особе са инвалидитетом не могу да уђу у своје возило или да изађу из истог, што ће се новим, ширим, паркинг местима избећи. Такође, Предузеће је размишљало и о позицији ових паркинг места тј. да она буду у близини благајне и улазно-излазних рампи из гараже, како би корисницима било олакшано коришћење паркинга.

До сада су исцртана паркинг места у гаражама „Обилићев венац”, „Зелени венац”, „Масарикова”, „Вуков споменик” и на паркиралиштима „Карађорђева”, „Каменичка”, „Симпо”, „Политика“,„Чукарица“ и „Сава Центар”.

У плану је да у наредном периоду нова хоризонтална сигнализација буде уведена у свим гаражама и на паркиралиштима којима управља „Паркинг сервис“, на укупно 84 паркинг места за возила особа са инвалидитетом. Прве на реду су гараже „Ботаничка башта” и „Др Александра Костића” и паркиралиште „Славија“.

[gallery link="file" columns="4" ids="31524,31525,31526,31527"]