Нови систем наплате и контроле паркирања у гаражи „Аеродром“

01.11.2016.

У гаражи „Аеродром“ од уторка, 01.11.2016. године, почиње са радом нови савремени систем контроле и наплате паркирања „Scheidt&Bachmann“. Плаћање паркирања обављаће се, као и до сада, по започетом часу, а за све оне којима је возило у гаражи паркирано непрекидно 61 час, стичу право на коришћење и плаћање услуге седмодневног једнократног паркирања. За све кориснике услуге месечне претплате обезбеђене су нове претплатничке картице.

Од уторка, више нећете морати унапред да најавите и платите како бисте стекли право на услугу седмодневног једнократног паркирања. Обрачун паркирања обављаће се по започетом сату, сразмерно броју проведених сати у паркинг објекту. Корисник услуга паркирања приликом уласка возилом у гаражу из улазног дистрибутера узима улазну паркинг картицу, а систем почиње да обрачунава наплату услуге према започетом часу. Плаћање паркирања обављаће се приликом изласка возилом из гараже и уколико је возило у гаражи паркирано непрекидно 61 час, односно када систем за контролу и наплату паркирања региструје 61-ви започети час, што у новцу износи 3.965,00 дин, корисник стиче право на коришћење и плаћање услуге седмодневног једнократног паркирања. Уколико корисник услуга, после уласка возилом у гаражу проведе мање од 61 час у истој, биће дужан да услугу паркирања плати сразмерно броју сати које је провео у гаражи.

Обавештавамо све кориснике месечне претплате да ће, због нове аутоматике, све постојеће паркинг картице, привремено бити замењене картонским магнетним паркинг картицама док се не стекне могућност за замену за ПВЦ транспондер паркинг картице. Правним лицима ће нове картице бити достављене, док ће физичка лица моћи да их преузму у гаражи „Аеродром“. Наглашавамо да је рок за враћење старих картица до уторка, 15.11.2016. године.

У циљу унапређења квалитета пружања услуга паркирања, ЈКП „Паркинг сервис“ у гаражи „Аеродром“ поставило је нове рампе и дистрибутере типа „Scheidt&Bachmann“ за брзу и лакшу контролу и наплату паркирања. Ова гаража је само још један објекат у низу који је предузеће опремио најмодернијом аутоматиком, како би се корисницима пружили најквалитетнији услови паркирања.