Обилазак завршних радова у гаражи „Масарикова“

26.08.2016.

Менаџер града Београда Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић обишли су гаражу „Масарикова“ у којој су у току завршни радови на санацији. Након три месеца реконструкције, гаража у Масариковој биће отворена у понедељак, 29. августа.

Обнова гараже урађена је квалитетно, па је једна од најстаријих гаража потпуно реконструисана и санирана, навео је Весић, објашњавајући да су урађени сви нивои и ојачани потпорни зидови, изливена хидроизолација, па је то, како каже, био посао „као да је била грађена нова гаража".

„Имамо 15 година гаранције на све што је урађено и у том смислу град је урадио добар посао", рекао је Весић, додајући да су се надлежни трудили да нова паркинг места буду доступна са почетком школске године.

Директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић истакао је да је у Масариковој урађена комплетна лед расвета, видео надзор, нови лифт, да су санирани подови и ојачана конструкција која је била знатно ослабила. Он је додао да се поред гараже „Масарикова” у престоници реновирају још две гараже, на Зеленом и Обилићевом венцу, чиме се показује грађанима како се троши њихов новац. „Паркинг сервис“ је искористио лето и време годишњих одмора, када је најмања оптерећеност гаража, како би се извршила санација у ове три јавне гараже у Београду, - рекао је Чупковић.

Након обнове, гаража „Обилићев венац“ ће имати 809 паркинг места, соларне панеле који ће обезбедити бесплатну струју, лед расвету, нову фасаду, али и електропуњаче за возила.

Град ће наставити са пројектима изградње нових гаража, а прва и најважнија је она на Студентском тргу за коју је „Паркинг сервис” већ добио грађевинску дозволу.

Подсећамо грађане да гаража „Масарикова“ ради смањеним капацитетом, а корисницима је на располагању око 200 паркинг места. Већ крајем августа гаража ће радити пуним капацитетом, односно у употреби ће бити свих 460 паркинг места.

[gallery link="file" columns="4" ids="31454,31451,31452,31453"]